‘Eylem Tok’ Demirören’i karıştırdı: Genel müdürün çağrısına muhabirden rest

DHA muhabiri Rojda Altıntaş’ın ‘Eylem Tok’un oğlunun karıştığı kazayla ilgili haberde baskıya maruz kaldığını açıklaması Demirören Medya’yı karıştırdı. DHA Genel Müdürü “Konuyu gündemde tuttuk” açıklamasına Altıntaş’tan rest geldi.

Gündem 7 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Revna Demirören ile Rojda Altıntaş arasındaki görüntülü görüşmenin fotoğrafı(solda), Revna Demirören'in şoförü ile Altıntaş arasındaki telefon konuşmasının kaydı (sağda) Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur'un firar ettiği görüntü (ortada)

Firari yazar Eylem Tok ile estetik cerrahı Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un bir kişinin ölümüne sebep olduğu trafik kazası Demirören Meyda’yı karıştırdı.

Kazanın olduğu tarihte olayı takip eden DHA muhabiri Rojda Altıntaş olayın haberleştirilmesi sürecinde Demirören ailesinin ve çalıştığı kurumun baskısına maruz kaldığını söyledi. Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören’in şoförünün kendisiyle yaptığı görüşmenin ses kayıtlarını da yayınladı. Kayıtlarda şoför Demirörenlerin çocuğu Cemal Demirören’in de kaza anında orada olduğunu söyleyerek haberin yayınlanmamasını istiyor ve Revna Demirören ile Altıntaş’ı konuşturacağını söylüyor. Altıntaş, Revna Demirören’le yaptığı görüntülü görüşmenin de fotoğrafını yayınladı.

Baskı tartışmasıyla ilgili detaylı haberi buradan okuyabilirsiniz

Altıntaş’ın açıklamasının ardından DHA Genel Müdürü Celal Korkut da açıklama yaptı. Açıklamada özetle kazayla ilgili haberlerin Demirören Medya bünyesindeki gazete ve kanallarda geniş bulduğu, bir baskı olmadığı anlatıldı. Altıntaş’ın telefonlarına yanıt veremediğini söyleyen Korkut “Bir an önce iş başı yapıp kaldığı yerden görevine devam etmesini bekliyorum” dedi.

Korkut’un açıklamasına Rojda Altıntaş ise bugün şu cevabı verdi:

“Her şeyden haberiniz vardı. Başka ses kayıtları veya görüntüler olup olmadığını merak ediyorsunuz. Bu sebeple her şeye rağmen DHA’nın resmî hesabından beni işe çağırmak zorunda bırakılmışsınız, ne kadar üzücü. Ancak işe dönmeyeceğim.”

Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur kazanın olduğu gece önce Mısır’a oradan da ABD’ye firar etmişti. Türkiye firari anne oğlu için iade talebinde bulunmuştu.

CNN Türk’ten manidar röportaj

Tartışmaların üzerine Demirören Medya bünyesindeki CNN Türk’ten de bir hamle geldi. Kazadan 68 gün sonra CNN Türk kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci’ye mikrofon uzattı.

Özer Aci CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz’a konuştu.

Aci “Mezarda yatan oğluma, torunuma içtenlikle şunu diyebilmem lazım: ‘Suçlular gelip adalete gelip teslim oldu.’ Ben her gün mezara boş gidip boş geliyorum. Bir şey söyleyemiyorum oğluma. ‘Mücadele ediyorum’ diyorum. Mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Son nefesime kadar peşindeyim. Er ya da geç dönecekler. Eylem hanım bir an önce gelip adalete teslim olun” dedi.

Eylem Tok ve oğlunun kaçmasına yardım eden de serbest: Tek tutuklu kalmadıEylem Tok ve oğlunun kaçmasına yardım eden de serbest: Tek tutuklu kalmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.