Eylem Tok ve oğlunun kaçmasına yardım eden de serbest: Tek tutuklu kalmadı

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kazadan sonra Eylem Tok ve oğlu T.C.'nin yurtdışına kaçmasına yardım eden Ayşe Ceren S. serbest bırakıldı. Böylelikle soruşturmada tutuklu kalmadı.

Gündem 19 Nisan 2024

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Aci’nın ölümüne dört kişinin de yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C. ile annesi Eylem Tok kaza sonrası İstanbul Havalimanı’ndan Mısır’a kaçmış, ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmişlerdi. İstanbul savcılığınca yürütülen soruşturmada sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Ardından zanlıların hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye’ye iadesi istenmişti. Soruşturma kapsamında anne oğulun kaçışına yardım eden Ayşe Ceren S. 11 Mart’ta tutuklanmıştı.

Dün İstanbul 7’nci Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma kapsamında Bülent Cihantimur’un çalışanı olduğu belirlenen ‘suçluyu kayırma’ ile ‘delileri gizleme’ suçlarından tutuklanan Ayşe Ceren S.’nin tahliyesine karar verdi.

Böylelikle Aci’nin ölümüyle ilgili davada tutuklu kalmadı.

ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu ise en son New York’ta görüntülenmişti. Ayrıca Eylem Tok’un New York’ta bir yıllık ev kiralamaya çalıştığı, ancak ev sahibinin ‘evimde katil mi besleyeceğim!’ diye reddettiği öğrenilmişti.

Eylem Tok ve oğlunun dönmeye niyeti yok: Bir yıllığına ev kiralıyorlarEylem Tok ve oğlunun dönmeye niyeti yok: Bir yıllığına ev kiralıyorlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.