Eylem Tok ve oğlunun dönmeye niyeti yok: Bir yıllığına ev kiralıyorlar

İstanbul’da aracıyla bir kişinin ölümüne neden olan oğlu ile birlikte ABD’ye kaçan Eylem Tok’un New York’ta bir yıllık ev kiralamaya çalıştığı, ancak ev sahibinin ‘evimde katil mi besleyeceğim!’ diye reddettiği öğrenildi.

Gündem 21 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Eyüpsultan’da ehliyetsiz sürdüğü lüks araçla 29 yaşındaki Mustafa Aci’nin ölümüne neden olan 16 yaşındaki oğlu T.C’yi alarak önce Mısır’a, oradan da ABD’ye kaçıran Eylem Tok’tan haber var.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan ABD’de Eylem Tok adına ev kiralamaya çalışan bir aracıyla ev sahibi arasındaki yazışmaları ifşa etti.

‘Terbiyesizliğin lüzumu yok’

Pehlivan’ın aktardığına göre, oğluyla birlikte ABD’de yaşayan Tok New York’ta bir evi yıllığı 96 bin dolara kiralamak istedi. Ancak görüştüğü ev sahibi kendisini basından tanıdığını ve evini kiraya veremeyeceğini söyledi.

Ev sahibi Tok’a şu cevabı verdi:

“Sen hangi cesaretle bana bu teklifi sunuyorsun. Evimde katil mi besleyeceğim? Bu teklifi hiç duymamış olayım. Terbiyesizliğin lüzumu yok.”

Ölümlü kazaya yeni ad: ‘Talihsizlik!’

Eylem Tok adına yapılan yazışmada “Aslında ailenin durumu biraz farklı. Burada bir kayıtları olmadığı için score vesaire sahibi değiller. Ancak parasal sorun yok bu yüzden yearly (yıllık) ödeyecekler. Belki basından duymuşsunuzdur, Türkiye’de bir talihsizlik yaşamışlar, bir trafik kazası ve anneyle oğlu NYC’ye gelmek zorunda kalmışlar. Yani paper (kağıt) gerekmeden kiralama yapılması gerekiyor. Ayrıca teminat bloke de alabiliriz bunlarda sorun yok” dendi.

İade talebi var ama Eylem Tok ve oğlu ABD'de de yargılanabilirİade talebi var ama Eylem Tok ve oğlu ABD’de de yargılanabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.