Copa America, Atlanta’da başlayacak Miami’de bitecek

2024 Copa America’nın açılış maçına Atlanta’nın Mercedes Benz Stadyumu ev sahipliği yapacak. Final maçı Miami’deki Hard Rock Stadyumu’nda oynanacak.

Spor 22 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Copa America'da açılış ve kapanış stadyumları belli oldu.

Güney Amerika takımlarının karşı karşıya geldiği ve son edisyonlarında farklı kıtalardan çeşitli ülkelerin davetli olarak katıldığı Copa America, gelecek sene Kuzey Amerika’ya taşınıyor. CONMEBOL yani Güney Amerika futbolu birliğindeki 10 ülkenin yanı sıra gelecek sezonki turnuvaya CONCACAF yani Kuzey Amerika futbolu birliğindeki takımlar katılacak. Buradaki 6 takım Uluslar Ligi sonrası belirlenecek. ABD turnuvaya 4. olduğu 2016’dan sonra ikinci kez ev sahipliği yapacak. 48. kez düzenlenecek uluslararası futbolun milli takımlar bazındaki en eski turnuvasını Arjantin daha önce 9 kez düzenlemiş ve 15 kez şampiyon olmuştu. Tangocular iki alanda da lider konumda.

Atlanta’daki Mercedes Benz Stadyumu 2017’de Super Bowl 2018’de kolej Amerikan futbolu final maçlarına ev sahipliği yaptı. MLS ekiplerinden Atlanta United maçlarını burada oynuyor. Stadyumun kapasitesi 71 bin kişilik. Miami’deki Hard Rock Stadyumu ise 65 bin 326 kişi kapasiteli. Bu iki stadyum da 2026’daki Dünya Kupası’nda da maçlara ev sahipliği yapacak. Atlanta’da forma giyen Arjantinli Thiago Almada ve Inter Miami’nin formasını terleten mega yıldız Leo Messi böylelikle kendi kulüp taraftarları önüne resmi bir turnuvada milli takım formalarıyla çıkma imkanına kavuşacaklar. Turnuva 20 Haziran 14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Messi'nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!Messi’nin formaları da rekor kırmaya hazırlanıyor: 10 milyon dolar!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.