Eylem Tok’un oğlu hakime cezaevini şikayet etti: Bana tuvalet temizletiyorlar

Murat Aci'ye aracıyla çarpıp öldürdükten sonra annesi Eylem Tok'la Amerika'ya kaçan Timur Cihantimur hakime cezaevinden dert yandı. Kendisine yeni bir hayat kurmak istediğini anlatan Cihantimur kendisine tuvalet temizletildiğini söyledi.

Gündem 20 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur Amerika'da görüntülenmişti.

Eylem Tok ve ünlü cerrah Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur ehliyetsiz kullandığı araçla İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta aracı bozulan bir gruba çarpmış ve Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olmuştu. Kazanın ardından Eylem Tok oğlunu da alarak önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçmış, bu cinayet gibi kaza için adalet bekleyen toplumda infial yaratmıştı. Dört gün önce ABD’de yakalanan anne-oğul önceki gün hakim karşısına çıktı ve ikisinin de tutuklu olarak cezaevinde kalmaya devam etmelerine karar verildi.

Hakim Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına, tarafların detaylı iddia ve savunma için hazırlık yapmasına, bir sonraki duruşmanın 27 Haziran Perşembe günü Türkiye saatiyle 16.00’da yapılmasına karar verdi.

Duruşmada dikkat çeken anlar da yaşandı. A Haber’in haberine göre Eylem Tok tanınmamak için siyah olan saçlarını sarıya boyatmış ve kestirmişti. Turuncu tutuklu tulumuyla hakim karşısına çıktı. Türk gazeteciler duruşmayı izlerken Eylem Tok’un yorgun ve bitkin göründüğünü, tercüman aracılığıyla iletişim kurduğu ifade etti. Ayrıca makyaj da yapan Tok tedirgin halini gizleyemedi.

Anne-oğulun avukatı duruşmaya geç kaldı. Eylem Tok da bu nedenle avukatıyla yollarını ayırdı ve yeni bir avukatla anlaşacağı söylendi.

Türkiye iki ayrı iade talebinde bulunduğu için Timur Cihantimur Türkiye saatiyle 20.30’da hakim karşısına çıktı. Bej bir cezaevi kıyafetiyle hakim karşısına çıkan Cihantimur’un avukatları kaldığı çocuk hapishanesinden şikayet ederek serbest bırakılmasını talep etti. Cihantimur’un normal bir cezaevi olmayan, çocukların kaldığı rehabilitasyon cezaevinde kaldığı öğrenildi.

Avukatları koşullarının çok kötü olduğunu belirterek Cihantimur’a sabah yerlerin temizletildiğini, tuvaletlerin temizletildiğini, bu nedenle Cihantimur’un serbest bırakılmasını talep etti. Annesinin aksine Cihantimur’un iki avukatı  vardı.

Hakim Timur Cihantimur’un tutukluluğunun devamına karar verirken duruşmayı 20 Haziran Perşembe günü Türkiye saatiyle 22.30’a erteledi. Cihantimur’un avukatının sık sık Timur Cihantimur’un ABD vatandaşı olduğunu vurguladığı ve serbest kalması halinde Amerika’da eğitimine devam edip yeni bir hayat kurmak istediğini söylediği öğrenildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD’de yakalanarak gözaltına alınan, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bugün ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran’a, oğlu Timur Cihantimur’un duruşması 20 Haziran’a ertelenmiştir. Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.”

İlk duruşmaya çıktılar ama soru hâlâ ortada: Eylem Tok ve oğlu Türkiye’ye iade edilecek mi?İlk duruşmaya çıktılar ama soru hâlâ ortada: Eylem Tok ve oğlu Türkiye’ye iade edilecek mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.