Hukuk aynı, eylem aynı, muamele farklı

Zeren Ertaş'ın KYK yurdunda arıza yapan asansörde sıkışıp ölmesinin ardından Aydın'da yapılan eylemde polis gençlere müdahale etti. Çanakkale'de ise aynı konuda eylem yapan gençlere polis yardımcı oldu.

Gündem 27 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan Zeren Ertaş isimli bir öğrenci sıkışarak yaşamını yitirdi. Bu olaydan sonra başta Aydın olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde KYK yurtlarında kalan öğrenciler eylemler yaptı.
Bu eylemlerde polisin iki farklı tavrı ortaya çıktı. Bu tavırlardan biri Aydın’da kendini gösterdi.
Polis ekipleri, valilikten izin çıkmadığını belirterek, yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyledi. Bazı eylemcilerin ısrarı üzerine polisle öğrenciler arasında arbede yaşandı.
Çıkan arbedede polis ekipleri, 2 eylemciyi gözaltına aldı.

Çanakkale’de tam tersi yaşandı

Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı ise Çanakkale’de protesto düzenleyen öğrencilere müdahale edilmemesi talimatı verdi. Fişlenme korkusu yaşayan öğrencilerin imza vermeden yurtlara girmesini sağladı ve tüm öğrencileri Çevik Kuvvet otobüsleri ile yurtlarına bıraktırdı.

Bu iki farklı tavrı değerlendiren emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, “Çanakkale İl Emniyet Müdür çok doğru bir şey yapmış. Zaten insanların gösteri hürriyeti var. Polisin vatandaşın karşısında olmadığını, onun yanında olduğunu çok net biçimde göstermiştir” dedi.

Öğrencilerden KYK isyanı, KYK’lardan ise yeni skandallar…Öğrencilerden KYK isyanı, KYK’lardan ise yeni skandallar…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.