Fahrettin Altun: 200’ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen Kanıt Belgeseli gala programında “7 Ekim'den bu yana biz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak 200’ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik" dedi.

Gündem 18 Nisan 2024

İletişim Başkanı Fahrettin Altun Ankara’da Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen Kanıt Belgeseli gala programına katıldı.

Belgeselde emeği geçenlere teşekkür eden Altun bunun soykırımın kayıt altına alındığı bir belgesel olduğuna dikkat çekti.

‘İsrail Filistinlileri soykırıma tabi tutuyor’

Filistin halkının dünyanın gözleri önünde yok edilmeye çalışıldığını söyleyen Altun “Medeni dünyanın birer üyesi addedilen devletler apaçık şekilde İsrail’e destek veriyor ve bu destekle de İsrail Filistinlileri soykırıma tabi tutuyor” dedi.

‘140’ı aşkın gazeteci şehit edildi’

Şu ana kadar 140’ı aşkın gazetecinin İsrail tarafından şehit edildiğini belirten Altun İsrail’in gazetecileri ‘stratejik hedef’ olarak gördüğü için kasıtlı şekilde saldırdığını vurguladı.

Altun “Gazetecileri hedef gözeterek, bile isteye öldürüyor, katlediyor. Nitekim bayram günü TRT Arabi ekibinin de hedef alındığını gördük. Tankla saldırdılar ve kameraman arkadaşımız Sami Sami Muhammed Şehadet ne yazık ki bacağını kaybetti ve yine iki gazeteci kardeşimiz de yaralandı. Allah’tan onlara da şifa diliyorum. Gerçekten hakikat uğruna ölümü göze alan gazetecilere hepimiz çok büyük minnet, şükran borçluyuz. Bu yolda şehit olan kardeşlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Yaralananlara da Cenabı Allah’tan şifa niyaz ediyorum. İsrail bir taraftan gazetecileri hedef alarak hakikatin ortaya çıkmasını engellemeye çalışırken diğer taraftan da dezenformasyonla, yalanla, kurgulanmış içeriklerin bir şekilde dolaşıma sokulmasıyla hakikatin üstünü örtmeyi hedefliyor. 7 Ekim’den bu yana biz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak 200’ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik” dedi.

Dünya İran-İsrail krizine odaklanmışken Erdoğan ve Hamas birbirini övüyorDünya İran-İsrail krizine odaklanmışken Erdoğan ve Hamas birbirini övüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.