Fenomen Ares’in öldürülmesi: Yargıtay cezayı da indirimi de az buldu

'Ares' lakabıyla bilinen fenomen Şeyhmus Özdemir'in öldürülmesiyle ilgili davada Yargıtay cezayı bozdu. Mahkeme ‘kasten öldürme’ suçundan ceza alan Veysi Erdal ile Kadir Ozan Erdal’ın ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçunu işlediğini vurguladı.

Gündem 16 Nisan 2024
Öldürülen fenomen Ares

Kadir Ozan Erdal internet sitesinde kız kardeşi H.E.’nin (14) uygunsuz fotoğraflarını gördü iddiaya göre. Erdal baskı yapınca da kız kardeşi H.E. fotoğrafları internet sitesine Antalya’da yaşayan ‘Ares’ takma adlı sosyal medya fenomeni 18 yaşındaki Şeyhmus Özdemir’in koyduğunu söyledi. 29 yaşındaki Kadir Ozan Erdal durumu babası Veysi Erdal’a anlattı. Diyarbakır’dan Antalya’nın Kepez ilçesinde gelen baba- oğul reklam filmi çekme bahanesiyle Özdemir’e randevu verdi. 4 Şubat 2020’de kafede buluştukları Özdemir’i ormana götürüp öldüresiye dövdüler, ardından polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Gözaltına alınan baba-oğul tutuklandı ama Şeyhmus Özdemir 15 gün sonra yaşamını yitirdi.

Kamyonetinde başından vurulmuş halde bulundu, cinayeti eşi itiraf etti: Sevgilim tetikçi tuttuKamyonetinde başından vurulmuş halde bulundu, cinayeti eşi itiraf etti: Sevgilim tetikçi tuttu

Veysi Erdal ve Kadir Ozan Erdal hakkında Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Davanın karar duruşmasında savcı sanıkların ‘kasten öldürme’ suçunun sabit görüldüğünü belirterek ömür boyu hapisle cezalandırılma talebini yineledi. Sanıklar için tahrik indirimi de uygulanmasını istedi. Mahkeme heyeti 51 yaşındaki Veysi Erdal ile oğlu Kadir Ozan Erdal’ı 18’er yıl hapse mahkum etti ama sanıklara haksız tahrik indirimi uygulanmadı.

Karar önce bölge adliye mahkemesine ardından Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi dosyayı inceledi  ve şu karara vardı:

“Eylemleri gerçekleştirmeye olay tarihinden önce karar verdikleri, kararları ile icraatları arasında makul bir süre geçtikten sonra eylemleri gerçekleştirdikleri ve bu suretle tasarlamanın unsurları oluştuğu halde ‘tasarlayarak kasten öldürme’ yerine yanılgılı değerlendirme ile yazılı şekilde ‘kasten öldürme’ hükümleri kurulmuştur. Maktulün H.E.’nin internet ortamında kaydettiği çıplak fotoğraflarını yine internet ortamında yayınlamak şeklindeki haksız tahrik oluşturan eylemleri nedeniyle sanıklar hakkında alt ve üst sınırlar arasında makul indirim yapılması yerine asgari miktarda indirim uygulanması hukuka aykırı görüldüğünden sanıklar ile katılan tarafların temyiz istemlerinin kabulüne ve temyiz edilen hükmün bozulmasına karar verildi.”

Yargıtay’ın bozma kararından sonra sanıklar yeniden Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Hapla uyuşturup tecavüz ettikleri kadın ölmüştü: Yargıtay kararı bozdu, ceza düştüHapla uyuşturup tecavüz ettikleri kadın ölmüştü: Yargıtay kararı bozdu, ceza düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.