Advertisement

Fenomenler soruşturmasında ‘Sahte güzellik ürünü’ suçlaması

Sosyal medya fenomenlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Neslim Güngen ve eşi İnanç Güngen operasyonuna dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İnanç Güngen, ifadesinde sahte güzellik ürünleriyle ilgili suçu eşinin üzerine attı.

Gündem 12 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye son üç gündür bir başka sosyal medya üzerinden güzellik ürünü pazarlayan fenomene yapılan polis operasyonunu tartışıyor. Polis ve savcılık, bir yandan bol takipçili sosyal medya hesabından güzellik ürünleri pazarlayan fenomen Neslim Güngen ile onun eşi İnanç Güngen’in para trafiğine bakıyor, bir yandan da bu çiftin ‘Alıp kullanınca güzelleşeceksiniz’ diyerek pazarladığı ürünlere. Bu ürünlerin sahte, bırakın insanı güzelleştirmeyi sağlığını bozacak nitelikte olduğu ve hiçbiri için Tarım Bakanlığı’ndan alınması gereken izinlerin alınmadığı konuşuluyor.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çok sayıda kişiyi yakın takibe aldı. MASAK raporları, fenomenlerin banka hesap hareketleri, bağlantılı oldukları kişi ya da kişiler geniş çaplı olarak incelenirken sosyal medya hesabından sık sık lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşan güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen’e yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 65 kişi gözaltına alınırken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 45 kişi adliyeye sevk edildi. 20 kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Güngen çiftinin de aralarında bulunduğu 17 şüphelinin tutuklanmasına, 21 zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Gözaltına alınanlar içinde Güngen çiftine vergi denetimi ve kara para incelemesi yapması gereken bir MASAk müfettişi de vardı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Neslim Güngen, eşi İnanç Güngen, vergi müfettişi ile bazı çalışanların ifadelerine ulaşıldı. Neslim Güngen’in elleri kelepçeli olarak adliyeye götürüldüğü sırada gözyaşlarına boğulduğu anlar kameralara yansıdı.

Edinilen bilgiye göre Neslim Güngen’in ifadesinde kendisini defalarca kez arayarak kayıt dışı görüşme talep eden vergi müfettişi ile ilgili, “Vergi müfettişleri ile vergi dairesinde görüşme yapılıyor. Kayıt dışı görüşmedim kendisiyle” dediği öğrenildi. Güngen aynı zamanda polise verdiği ifadede hakkındaki bütün iddiaları reddederek “Bizim yaptığımız tüm iş ve işlemler şeffaftır. Devletin her kurumu gelip bizi denetleyebilir” dedi.

Soruşturmada halen aranan bir de firari var: Gökhan Göz. Daha önce yaşamı magazin sayfalarında bol bol yer alan Gökhan Göz’ün Neclis Güngen’in sadece ‘para kasası’ değil aynı zamanda sevgilisi de olduğu öne sürülüyor. Neslim Güngen evli ve eşi İnanç Güngen de bu soruşturmada halen cezaevinde olan isimlerden. İddiaya göre Neslim Günden polisin fiziki takibine takılan bazı görüşmelerinde Gökhan Göz’le de sevgili olduğunu söyledi.

Sahte ürün iddiaları

Soruşturma sırasında Güngen çiftine ait şirketlerde çalışanlar da gözaltına alındı ve ifade verdi. Bazı çalışanlar, Güngen çiftinin pazarladığı güzellik ürünleriyle ilgili vahim bazı iddiaları dile getirdi.

Çalışanların güzellik merkezlerinde kullandıkları ilaç ve kozmetik malzemelerin bir kısmının toplatılma kararı bulunduğunu, malzemelerin halk sağlığını tehdit ettiğini, hiçbir şekilde kozmetik içeriği olmayan sıvıları botoks olarak yüksek fiyata satıldığını ve ilaçların ölümle sonuçlanacak yan etkiler olduğunu bildiklerini ancak tüm bunlara Neslim Güngen’in kendilerini zorladığını söyledikleri ortaya çıktı.

Ayrıca İnanç Güngen’in de ifadesinde bütün suçlamaları reddederek Neslim Güngen’i suçladığı belirtildi. İnanç Güngen, “Cihazları ben üretiyordum ancak belgeleriyle Neslim ilgileniyordu. Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırdığını söylüyordu. Şirket benim üzerime ancak bütün işlerle işleyişle Neslim ilgileniyordu” dedi.

MASAK tarafından görevlendirildiği süreçte Neslim Güngen’i defalarca arayarak kayıt dışı görüşme talep ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan vergi müfettişinin ise hakkındaki iddiaları reddederek herhangi bir maddi talepte bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Müfettişin ifadesinde “İşle ilgili görüştük görüşmeye gittiğimde yanımda başkaları da oluyordu” dediği ortaya çıktı.

Fenomen soruşturması: Neslim Güngen'in kasası o ünlü isim çıktıFenomen soruşturması: Neslim Güngen’in kasası o ünlü isim çıktı

Yine güzellik merkezi, yine fenomenler: Neslim Güngen ve eşi gözaltındaYine güzellik merkezi, yine fenomenler: Neslim Güngen ve eşi gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.