‘Pensilvanya’da neler oluyor?’ tartışması: Şimdi de bir fotoğraf ortaya atıldı

FETÖ lideri Gülen'in bir süredir hiç sesinin duyulmaması 'öldü' iddialarını beraberinde getirdi. Bununla birlikte örgüt içinde sosyal medyaya kadar yansıyan kavgalar da yükseldi. FETÖ'cü bir hesap Gülen'in ölmediğini duyurmak için fotoğraf paylaştı.

Gündem 5 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fethullah Gülen'in paylaşılan son fotoğrafı.

Türkiye’nin yakalayıp yargılamak istediği Fethullah Gülen ABD’de. Pensilvanya’daki lüks çiftlikte taraftarlarıyla kalan Gülen hem ziyaretine gelenlere, hem de videolarla taraftarlarına mesajlar veriyordu. Türkiye’nin iade talebineyse ABD hiç yanıt vermedi, Gülen de faaliyetine rahatça devam etti. Ancak uzun zamandır sesi soluğu çıkmıyor ve bu da polemikleri beraberinde getiriyor. Çünkü örgüt içinde de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bir kavga olduğu belirtiliyor.

Örneğin Fethullah Gülen’in yeğeni olduğu söylenen Ebuseleme Gülen örgütün Fethullah Gülen’i kaçırdığını öne sürdü. Yeğeninin iddialarına göre Fethullah Gülen örgütün kara kutusu olarak bilinen Cevdet Türkyolu başta olmak üzere Barbaros Kocakurt, Mustafa Özcan ve Gülen’in özel doktoru Kudret Ünal tarafından bilinmeyen bir yerde tutuluyor.

Bu iddialardan sonra örgüte ait yayın organlarında adı “Golden Generation Worship & Retreat Center” olarak geçen Pensilvanya’daki FETÖ merkezine ziyaretlerin durduğu ve çiftlikteki misafirhanelerde kalanların bulundukları evleri boşalttığı söylendi.

Türkiye’nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı iddiayı yerinde kontrol etmek istedi. FETÖ üyelerinin yoğunlukla yaşadığı Saylorsburg ve Wind Gap gibi kasabalarda bulunan ve örgüt üyelerini tanıyan bazı yerli esnaf AA muhabirine bir süredir kampa gelen giden kimse olmadığını teyit ederken çiftliğin satılığa çıktığı duyumları aldıklarını aktardı. AA’nın dron çekimlerine yansıyan görüntülerde de çiftlikte daha önce boş yer olmayan otoparkta sadece birkaç araç bulunduğu, yaklaşık 60 dönümlük kamp alanında sadece bir kişinin misafirhanelerden birine giriş çıkış yaptığı görüldü.

Öte yandan tartışmalara Kemal Gülen ve Ahmet Kurucan gibi örgütün bazı etkili isimleri de sosyal medya hesaplarından katılarak elebaşı Gülen’in “çok az kişinin bildiği bir evde olduğu, sağlık durumunun hassasiyetinden dolayı kamp gibi kalabalık bir ortamda tutulmak istenmemesinin normal olduğu”nu savundu.

Bu polemik sürerken gazeteci Müyesser Yıldız’ın olayla ilgili yazdığı bir yazı gündem oldu. “Uçağı Türkiye yolunda… ABD Fethullah Gülen’i teslim etti” başlıklı yazıda Yıldız “Bugün itibariyle gündeme gelen son iddia ise; ABD’nin, Gülen’i MİT’e teslim ettiği, uçağının Türkiye yolunda olduğu ve bu bilginin şimdilik gizli tutulduğu. Doğrudur değildir – bilemeyiz; ama şundan çok eminiz: ABD Gülen’i verdi veya verecekse mutlaka karşılığında bir şey istemiştir” diyordu. Ancak iddia sosyal medyada çok konuşulunca Ankara tarafından yalanlandı.

Bu tartışmalar son zamanlardaki kadar hararetlenmeden önce 25 Mayıs’ta bir fotoğraf paylaşılmıştı. Herkul isimli örgütün haberlerini yayan sosyal medya hesabı “Sağlığı yerinde” açıklaması yapmış ve Gülen’in fotoğrafını paylaşılmıştı.

Gülen’in 25 Mayıs’ta paylaşılan fotoğrafı.

İddialar yeniden gündemi ısıtırken aynı hesaptan bir paylaşım daha geldi. Paylaşımda Gülen’in sağlığının yerinde olduğu belirtildi, ama sosyal medyada öyle anlaşılmadı. Kullanıcılar Gülen’in sağlığının kötü olduğu yorumları yaptı.

Gülen’in paylaşılan son fotoğrafı.

Fethullah Gülen sırra kadem bastı, Pensilvanya’daki merkezde in cin top oynuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.