FETÖ operasyonları devam ediyor: 62 gözaltı kararı

Mersin'de FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda 28 şüpheli için gözaltı kararı verildi. İstanbul'da ise Kaynak Holding'e bağlı 122 şirket, dernek ve vakıflardan elde edilen hard disklerin incelenmesi sonucu belirlenen 34 kişiye yönelik düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alındı.

Gündem 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği belirlenen 28 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerine bağlı ekipler, şafak vakti 28 adrese baskın yaptı. Çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde detaylı arama başlatıldı. Operasyon sürüyor.

Mersin’de polisin FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlediği, aralarında ByLock kullanıcısı olan kişilerin de olduğu 28 şüpheliden 23’ü gözaltına alındı. Diğer 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

FETÖ'nün silahlı kuvvetler içindeki ‘mahrem hizmetler’ yapılanmasına operasyonFETÖ’nün silahlı kuvvetler içindeki ‘mahrem hizmetler’ yapılanmasına operasyon

Kaynak Holding operasyonu

Kaynak Holding ve bağlı şirketlerde çalışan FETÖ/PDY örgütü ile bağlantılı şüphelileri yönelik bu sabah İstanbul’da 36 farklı adrese operasyon düzenlerdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, Kaynak Holdinge bağlı 122 şirket, dernek ve vakıflardan elde edilen yaklaşık 975 adet hard disk içerisinde yaklaşık 420 TB veri incelemesi sonucu 34 şüphelinin belirlendiği öğrenildi.

Eş zamanlı operasyonlarda 28 şüpheli yakalandı. 4 şüphelinin yurt dışında olduğu tespit edilirken 2  kişi ise aranıyor.

15 Temmuz’un 7. yılında FETÖ’nün ‘Adalet Teşkilatı’ yapılanmasına operasyon: Kamu görevlileri de var15 Temmuz’un 7. yılında FETÖ’nün ‘Adalet Teşkilatı’ yapılanmasına operasyon: Kamu görevlileri de var

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.