FETÖ sanığı eski general ev hapsinin kaldırılmasını istedi: Oğlum evlenecek

Yunanistan'a kaçarken 2021'de yakalanan Nuri Cankıymaz önce tutuklanmış ardından “ev hapsi” kararıyla tahliye edilmişti. Cankıymaz dün yapılan duruşmada oğlunun evlilik süreci nedeniyle 'konutu terk etmeme' adli kontrolünün kaldırılmasını istedi.

Gündem 25 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Eski MSB Personel Daire Başkanı Nuri Cankıymaz’ın da aralarında olduğu beş kişi yasa dışı yollardan Yunanistan’a kaçmaya çalışırken Edirne sınırında yakalanmış, Cankıymaz hakkında “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından dava açılmıştı.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi 14 Aralık 2021’deki celsede Cankıymaz’ı tahliye etmiş, başsavcılığın itirazı üzerine sanık ertesi gün tutuklanmıştı. Cankıymaz 5 Nisan 2022’de “konutu terk etmeme” ve “yurt dışına çıkış yasağı” adli kontrol şartlarıyla yeniden tahliye edilmişti.

Nuri Cankıymaz’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından Ankara 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya tutuksuz sanık Cankıymaz ve avukatı katıldı. Cankıymaz oğlunun evlilik süreci nedeniyle ‘konutu terk etmeme’ şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep ederek şunları söyledi:

“Bilirkişi tarafından gelen ek rapor sisteme henüz yüklenmedi, bu nedenle inceleme fırsatı bulamadık. Süre talep ediyoruz. Ayrıca rütbem idare mahkemesinde geri verildi. Ben de 50 bin TL manevi tazminat talebinde bulundum. Bu da kabul edildi, bunun da dosyaya girmesini istiyorum. Beraatimi talep ediyordum. Suçsuz olduğumu bu zamana kadar görmüş olmanız gerekirdi. Suçsuz biri hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol olması mümkün değildir. Bu nedenle tedbirin kalkmasını ya da imza atma şeklinde bir adli kontrol olmasını talep ederim.”

Mahkeme heyeti sanığın ‘konutu terk etmeme’ ve ‘yurt dışına çıkış yasağı’ adli kontrol şartlarının devamına karar vererek duruşmayı 17 Nisan’a erteledi.

FETÖ’nün Amerika’daki ‘Platform’uFETÖ’nün Amerika’daki ‘Platform’u

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.