Firari savcı Zekeriya Öz, Almanya’da bir lokantada dayak yedi

Fethullahçı Terör Örgütü'nün firari savcısı Zekeriya Öz, Almanya'nın Mannheim kentinde bir restoranda iş insanı Alber Rıfat Bayraktar tarafından dövüldüğü ortaya çıktı. İşadamı Bayraktar'ın "Utanmadan buralarda geziyor musun?" diyerek Zekeriya Öz'e kafa atıp yumrukladı. 

Gündem 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Fethullahçı Terör Örgütü mensubu olduğu iddiasıyla hakkında yıllardır yakalama kararı olan ve firari olarak Almanya’da yaşayan bir zamanların ünlü Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, bu ülkede bir lokantada kendisini gören bir Türk tarafından dövüldü.

Sabah’tan Nazif Karaman’a konuşan iş insanı Alber Rıfat Bayraktar, Öz’ün Mannheim kentinde bir kafede oturduğunu öğrendiğinde, oraya 25 kilometre mesafede başka bir yerdeydi. Fakat Bayraktar Öz’e o kadar öfkeliydi ki 25 kilometreyi 25 dakikada geldi. Kafeye girdiğinde Öz’ün kamufle olmak için zayıflayıp, top sakal bıraktığını gören Bayraktar, “Fakat kendisinin simasını çok iyi bildiğim için elmacık kemikleri ve gözlerinden dolayı hemen tanıdım. Kendine yöneldim ve ‘Beni tanıdın mı’ diye sordum” diye konuştu.

Öz’ün kendisine, “Şimdi tanıdım” diye yanıt vermesinin ardından ” “Utanmadan buralarda mı geziyor musun?” diyerek kafa atıp, yumrukladığını anlatan Bayraktar, sivil giyimli insanların kendisini tuttuğunu, Öz’ü de kafeden kaçırdıklarını belirtti.

Öz’e bu kadar öfkeli olmasının nedenini hakkında ise Bayraktar, “Ben de daha önce Başsavcı Vekiliyken benim FETÖ’cülere yönelik şikayetlerimi takipsizlikle sonuçlandırdığı ve şikayetlerimi aleyhime çevirip zulmettiği için kendisine kinliydim. Beni ilgim olmayan bir konuda suçlu hale getirmişti” dedi.

Öz’ün burnunun kanadığını ve gözünün altının kızardığını söyleyen Bayraktar, Öz’ün kendisinden şikayetçi olmadığını öğrendiğini de aktardı.

Bayraktar son olarak “Yüreğim soğudu. Bugün olsa yine yaparım” dedi.

FETÖ’ye yönelik operasyonlar sürüyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kamu kurumlarını hedef alarak içerisinde yuvalanan ‘mahrem hizmetler’ yapılanmasına ilişkin çalışma yürütüldü.

Büfe ve bakkallarda bulunan kontörlü sabit hatlarla veya operasyonel hat kullanarak sivil imamlar ile haberleştiği tespit edilen 11’i kamu kurumlarında görevli, 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Firari rektör 6 yıldır annesinin evinde yaşıyormuş: ‘Yakalamayla ilgili özel bir polis birimi yok’Firari rektör 6 yıldır annesinin evinde yaşıyormuş: ‘Yakalamayla ilgili özel bir polis birimi yok’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.