FETÖ’nün ‘saklanma evlerine’ operasyon: 5 kişi tutuklandı

İstanbul'da FETÖ'nün gaybubet evlerine yapılan operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'si adli kontrolle serbest kalırken, 5 şüpheli de tutuklandı.

Gündem 4 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, örgütün gaybubet evlerinde kalan ve haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin tespit edilerek yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

Gaybubet evi nedir?

Gaybubet sözlük anlamı ‘Yok olma, bulunmama durumu’ anlamına geliyor.

FETÖ operasyonlarında ise gaybubet evler ‘güvenli ev’ manasına geliyor. Türk Dil Kurumu sözlüğünde Gaybubet ‘bulunmayış, yokluk’ olarak açıklanıyor.

Yapılan çalışmalarda haklarında yakalama kararı olan ancak sahte kimlik kullanarak örgüt içerisindeki faaliyetlerine devam eden 9 şüpheli tespit edildi. Şüphelilere ait 10 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 9 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada, 3 bin 201 dolar ve 19 bin 700 lira ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 şüpheli de tutuklandı. 2 şüphelinin ise işlemleri sürüyor.

Geçen hafta da 20 kişi yakalanmıştı

İzmir polisi tarafından, geçtiğimiz hafta FETÖ/PDY Terör Örgütü mensuplarının gizlendikleri evlere operasyon düzenlenmiş, 20 kişi gözaltına alınmıştı.

“Her kurumda FETÖ temizliği yapılmadı”

FETÖ yapılanmasının hala ‘gaybubet evleri’ üzerinden yeniden yapılanmasına dair 10Haber’e konuşan avukat Güven Şağban, “Her devlet kurumunda temizlik yapılmadığı için saklanma ve yapılanmaları yeniden sağlamaları kolay oluyor” diyor. Şağban birçok dosyada  hala bulunamayan çok fazla FETÖ üyesi olduğunu hatırlatırken “Tahliye edilenler var” diyor.

Devlet kademesinde, yargıda, emniyette, jandarmada, tarım ve sağlık bakanlığında etkili bir inceleme yapılıp, FETÖ üyelerinin tespit edilmesi gerektiğini söyleyen Şağban, sözlerini “Kamuda görevli olan FETÖ üyeleri tespit edilirse, sivilleri bulmak kolaylaşıyor” diyerek bitirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.