Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İstanbul'da Fatih ve Taksim camilerini vatandaşlar doldurdu. Ankara'da ise Hacı Bayram Camisi'nde ABD ve İsrail'e tepkiler vardı.

Gündem 13 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı 81 ildeki camilerde Cuma namazı için Filistin konulu hutbe hazırladı. Camilerde Filistinliler için dua edildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ordu’da Filistin konulu Cuma hutbesini okudu.

İstanbul, Fatih ve Taksim camilerini dolduran vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Filistin” konulu cuma hutbesini dinledi.

Hutbede, “Siviller, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, topyekun bir halk korkunç silahlarla bombalarla katledilmiştir. Gazze’de bugün tüm dünyanın gözü önünde tarihin en büyük zulmü yaşanmaktadır. Bütün bu baskı ve zulümlerin karşısında Müslümanlara özgürlük mücadelesinde direnmekten başka çare kalmamıştır” denildi.

Camilerde cuma namazının ardından Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi.

İstanbul’da Fatih ve Taksim camilerini vatandaşlar doldurdu.

Ankara, Hacı Bayram Camisi’nde ise cuma namazı sonrası bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK) üyeleri, İsrail ve ABD aleyhine slogan attı.

İsrail’in saldırısında hayatını kaybeden Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından grup adına basın açıklaması yapan İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği Bölge Başkanı Harun Özçelik, Filistin’in 75 yıldır işgal altında olduğunu, bugüne kadar yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Gazze halkının tüm insani ihtiyaçlarından mahrum bırakıldığını dile getiren Özçelik, “Gazze nefes alamıyor. Tüm girişimler bastırılmış, bütün dünya sırtını dönmüş, Gazze’yi unutmuş durumda. Gazze’de son 6 günde 500’e yakın çocuk, yüzlerce kadın, binlerce sivil halk ölmüş durumda. Binlerce bina yıkıldı.” diye konuştu.

Dünya seyrediyor: İsrail 1.1 milyon sivilin tahliyesi için 24 saat verdi ve bu imkansızDünya seyrediyor: İsrail 1.1 milyon sivilin tahliyesi için 24 saat verdi ve bu imkansız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.