Fiziksel engelli kızını dört yıl istismar etti, tutuksuz yargılanıyor, duruşmaya da gelmedi

Ankara'da Satılmış B.'nin, fiziksel engelli kızı Gizem B.'ye 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 18 yıl hapis istemiyle yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı.

Gündem 18 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Cinsel istismar sanığını gizli kameraya yansıyan görüntüsü ele verdi.

Fiziksel engeli nedeniyle aksayarak yürüyen Gizem B. 2022 yılında annesi ve eniştesine son dört yıldır babası Satılmış B.’nin kendisine farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

Anne şikayetçi oldu ama gözaltına alınan Satılmış B. adli kontrolle serbest bırakıldı. Neyse ki daha sonra ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Satılmış B.’nin kızını görüntülemek için banyoya yerleştirdiği gizli kameraya yansıyan görüntüler dava dosyasında delil olarak yer aldı.
Bilirkişi raporunda görüntülerle ilgili sanık Satılmış B.’nin gizli kamerayı banyoya duşakabini görecek şekilde yerleştirdiği, bir süre sonra kameranın görüş açısına yüzü görünmeyen bir kadın girdiği, daha sonra sanığın kamerayı yerleştirdiği yerden alırken kendisinin de görüntüye yansıdığı belirtildi.

Soruşturma aşamasındaki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen Satılmış B. kızına banyo yaparken yardım ettiğini, başka amacı olmadığını, evde kızının yanlış davranışlarından şüphelendiği için de banyoya kamera yerleştirdiğini iddia etti.

Sanık Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya katılmadı. Duruşmada Gizem B. ve olayın ortaya çıkmasından sonra boşanan annesi hazır bulundu. Mahkeme sanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

‘Silinen bütün görüntüler geri getiriliyor’

Ailenin avukatı Özge İrem Aksu gelinen aşamayla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Görüntüler 2022 yılında ortaya çıkıyor. Kızımız 13-14 yaşında çocuk o zamanlar, bunu idrak edemiyor. Bilirkişi raporlarında da sanığın görüntüleri çektiği ortada. Gizem babasının kendisini çektiğini fark edince annesine anlatıyor. Aslında kamera görüntülerini siliyor bilgisayardan. Ama polisin incelemesiyle silinen bütün görüntüler geri getiriliyor. Yargılama devam ediyor. Biz tutuklanmasını talep ettik.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.