Futboldan bir ‘astrolog’ geçti: Meral Güven şampiyonu da gözaltına alınacağını da bilemedi

Astrolog Meral Güven'in 'şampiyonluk' kehanetiyle başlayan futbol serüveni, Fenerbahçelilere galiz küfürler savurması ve peşinden gözaltına alınmasıyla son buldu. Güven'in suç dosyası da kabarık çıktı.

Gündem 28 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin rakiplerini aynı gün 6-0’lık skorlarla yendiği, ancak son kertede sarı kırmızılıların şampiyonluk ipini göğüslediği 26 Mayıs’ın ardından Türkiye gündemi hızla astrolojiye kaydı. Sebebi, son üç senenin kazananını bildiği ileri sürülen ve son dakikaya kadar tahmininin arkasında duran Meral Güven’di.

Instagram’da takipçi sayısı 1.3 milyonu bulan ünlü astrolog, kah kendi yayınlarında kah katıldığı programlarda sürekli şu görüşü dile getiriyordu:

“Bu sene Türkiye Kupası’nı Beşiktaş alacak. Fenerbahçe, iki yıl üst üste Süper Lig’de şampiyon olacak.”

Nitekim Güven’in yorumu aslında bir yere kadar tuttu. Fenerbahçeli taraftarları heyecanlandıran da zaten bu oldu.

Tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren, aynı sezon içinde beş teknik adam ve bir başkan değiştiren Beşiktaş, ligde havlu atmasına rağmen bir ‘teselli’ olarak Ziraat Türkiye Kupası’ndaki yarışta ipi göğüsleyen taraf oldu.

Haliyle gözler 26 Mayıs’taki kader yarışına çevrildi. Fenerbahçe’nin İstanbulspor karşısında kazanması, Galatasaray’ın ise Konyaspor’a kaybetmesi gerekiyordu. Astrolog Meral hala iddiasının arkasındaydı. Hatta sarı lacivertli taraftarlar için ‘çekmeleri gereken zikirleri’ paylaşıyordu:

“Binbir ya muktedir. Binbir ya latif. Binbir ya cami. Binbir ya Allah. Binbir ya rahim. Binbir ya mütekebbir. (…)
Fenerbahçeliler bu zikirleri çekmeyi unutmayınız. Her yol Allah’ın kapısından geçer.”

‘Kumpas’ kurmuş

Fenerbahçe kazandı, ancak tribünlerde oluşan ‘beklentinin’ aksine Galatasaray yenilmedi. ‘Astrolog Meral krizi’ de bu sonuçlardan sonra başladı. Fenerbahçeliler doğrudan Güven’e tepki gösterdi. Sarı kırmızılılar ise yaşananları tiye alan paylaşımlar yaptı.

‘Astrolog Meral’in eleştirilere yanıtıysa şöyle oldu: “Şükürler olsun.”

“Yüce Mevlama şükürler olsun ki hevesinizi kursağınızda bıraktı. Geçen yıl ölmüş çocuğuma küfür edip beni tehdit ediyordunuz ve adamın böyle hevesini kursağında bırakırlar işte. Oh canıma değsin beter olun. Allah’a ortak koşmak neymiş gördünüz mü? Oh Rabbim sana şükürler olsun, dualarımı kabul ettin. Yarabbim çok şükür.

Beni Allah gibi gördünüz ya, alın bakalım sonuç. Beter olsun. Öyle küfür edilmez, böyle hevesinizi kursağınızda bırakırlar.”

Yani açık açık geçtiğimiz sene Fenerbahçelilere bilendiğini ve tahminiyle taraftarlara bir nevi ‘kumpas’ kurduğunu söylüyordu.

2023-24 sezonundaki tartışmayı takip etmeyenler için kısa özet: Geçtiğimiz sene Güven’in tahmini “Galatasaray ilk etapta başarısız olacak. Herkes ‘Şampiyon garanti Fenerbahçe olacak’ diyecek. Kutlamalar için hazırlıklar yapılacak ama Galatasaray son haftalara doğru bir mucize gerçekleştirecek ve şampiyon olacak” şeklindeydi. Bu iddiası, sarı lacivertlilerin ‘eleştirilerinin’ odağındaydı.

‘Küfürlü paylaşımları hesabımı hackleyenler için yaptım’

Meral Güven bununla da yetinmedi. Gece saatlerinde açtığı TikTok yayınında galiz küfürler savurdu.

Bunun üzerine devreye İstanbul Başsavcılığı girdi. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan resen soruşturma başlattı. Dün gözaltına alınan Güven, emniyetteki bir günün ardından serbest bırakıldı. İfadesinde şunları söyledi:

“26.05.2024 tarihinde telefonuma çok sayıda küfürlü mesaj geldi. Sonrasında eski eşimin de olduğu bir WhatsApp grubu kurdular. Buraya kafamı çıplak bedenlere yerleştirip fotoğrafları paylaştılar. Sonra eski eşim arayıp bu rezaletten sonra 14 yaşındaki çocuğumu benden alacağını söyledi. Çok panik yaptım. Panik atağım tuttu. İlaç aldım sonra da alkol aldım. Bu esnada, eski eşim ve bir sürü sosyal medya kullanıcısından tehdit mesajları aldım. Sonra sosyal medya hesabım hacklendi. Daha sonra ben de hesabımı geri aldım. Hesabımı aldıktan sonra paylaşımları gördüm. Küfürlü paylaşımlarımı genele yapmadım hesabımı hackleyen kişilere yönelik yaptım. Ancak videolarım kesildiği için insanlar sanki genele yapmışım gibi algıladı. Aldığım ilaç ve alkolün etkisiyle küfür ettim. Pişmanım”

Suç dosyası kabarık

Ayrıca Güven’in toplam altı suç kaydı olduğu ortaya çıktı:

  • Tehdit ve hakaret
  • Kişilerin huzur ve sükununu bozma
  • Kasten yaralama
  • Kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma
  • Taksirle yaralama

Bu arada ünlü astroloğun bahse konu soruşturmanın ardından tüm sosyal medya hesaplarını kapattığını da ekleyelim.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.