Galatasaray ve Fenerbahçe’den güzel hareket: Süper Kupa gelirleri depremzedelere

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa maçının gelirlerinin 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzedelere bağışlanacağı açıklandı.

Spor 12 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçının gelirleri depremzedelere bağışlanacak.

Normal şartlarda 29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan ancak Suudi Arabistan’da yaşanan Mustafa Kemal Atatürk krizi nedeniyle ertelenen Süper Kupa’yla alakalı gülümseten bir gelişme yaşandı. Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre karşılaşmadan elde edilecek gelirin depremzedelere bağışlanacağı belirtildi.

Açıklama şu şekilde: 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. arasında Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda 7 Nisan 2024 Pazar günü saat 21.30’da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasının bilet gelirleri Türkiye Futbol Federasyonu ve iki kulübün ortak kararı ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen depremzede vatandaşlarımız yararına bağışlanacaktır.

Arabistan’dan gelen para iade edildi

Karşılaşmanın ilk aşamada oynanması planlandığı Suudi Arabistan’dan organizasyon kapsamında toplam dört milyon dolar alınmıştı. Para katılımcı kulüplere paylaştırılmıştı. Ancak maçın oynanamamasının ardından söz konusu ücret kulüplerin alacaklarından kesilerek Suudi Arabistan’a iade edilmişti.

Güvenlik Kurulu toplandı

Aralık sonu oynanacak maç Fenerbahçe’nin üstünde “Yurtta sulh cihanda sulh” yazılı pankartla seremoniye çıkmak istemesi ve Galatasaray’ın üzerinde Atatürk’ün siluetinin olduğu tişörtlerle ısınma bölümüne çıkmak istemesi sonucu ortaya çıkan kriz nedeniyle ertelendi. Daha sonra maçın 6 Şubat depremlerinin etkilediği illerden Şanlıurfa’da oynanmasına karar verildi. Karşılaşma 7 Nisan Pazar akşamı saat 21.30’da oynanacak.

Karşılaşma için Şanlıurfa İl Spor Güvenlik Kurulu bir toplantı yaptı. Toplantıda Fenerbahçe ve Galatasaray’dan yetkililer hazır bulundu. Yaklaşık iki saat süren Şanlıurfa İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda 24 madde alt başlıklarıyla karara bağlandı. Bu toplantının ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün katılımı ile Şanlıurfa yerel makamlarıyla bir koordinasyon ve faaliyet toplantısı gerçekleştirildi.

İsmail Yüksek'in hayali Manchester Unitedİsmail Yüksek’in hayali Manchester United

İkinci toplantıda maçın oynanacağı Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu ve çevresi ile ilgili yapılan düzenlemelerin son durumu, planlanan işlerin gözden geçirilmesi, eksikliklerin tamamlanması, komünikasyon, elektrik ve diğer alt yapı işlerinin planlanan sürede bitirilmesi konuları konuşuldu.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı 'hakem'le başladı... Galatasaray da topa girdiTrabzonspor-Fenerbahçe maçı ‘hakem’le başladı… Galatasaray da topa girdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.