Gaziantep postacı Şinasi’yi konuşuyor: 600 milyonla kayıplara karıştı, karısı her şeyi ifşa etti

Gaziantep'te posta dağıtım merkezinde çalışan Şinasi Kozan çevresindekilerden yüzde 10 kar vaadiyle para toplayıp kayıplara karıştı. Onu ele verense karısı oldu.

Gündem 26 Ekim 2024

Gaziantep’te 12 yıl önce posta dağıtım merkezinde çalışan Şinasi Kozan “Büyük bir firma sermaye artırıyor. Ben de kendilerine para buluyorum. Karşılığında bana kâr payı veriyorlar” diyerek çevresinden para toplamaya başladı.

Başta iş arkadaşlarından aldığı küçük paralara aylık yüzde 10 kâr payı veren adam, olayın çevreye yayılması üzerine ev, araba satıp para getirenlerden aldıklarıyla dolandırıcılığın çapını büyütüp şehirdeki bazı emlakçıları da işin içine kattı. İnsanlardan daire ve araç da toplamaya başladılar.

Bir süre sonra Şinasi bunları başkalarının üzerine geçirip sattı, kimseye de ödeme yapmadı.

Eşi H.K. bir emlakçıya giderek kocasının birileriyle telefon görüşmesini yaptığını ve ortada herhangi bir şirket olmadığını, Şinasi’nin herkesi dolandırdığını söyledi.

Bunun üzerine harekete geçen emlakçı ve mağdur vatandaşlar Şinasi’yi sıkıştırdı. Bu sefer “İstanbul’da bir yalı var, onup satıp paralarınızı vereyim” dedi. 15-20 kişiyle İstanbul’a gittiklerinde gösterilen yalının başkasına ait olduğunu öğrendiler.

Şinasi kaçarak kayıplara karıştı. Olayın duyulması üzerine mağdurlar art arda şikayetçi olmaya başladı.

270 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Şinasi Kozan ve altı sanık hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan 270 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Şimdiye kadar 36 kişiyi yaklaşık 600 milyon lira dolandırdıkları belirtiliyor.

Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya firari olan Şinasi Kozan haricindeki altı sanık katıldı. Emlakçı olanlar Kozan’ı suçlayarak kendilerinin sadece tapuda devir işlemlerine aracılık ettiklerini iddia etti.

Olayın en büyük mağdurlarından olan Şinasi’nin iş arkadaşı Ertan Kılıç şöyle devam etti:

“Şinasi’ye güvenip nakit para, ev, araba ne varsa verdim. Babam ve kardeşlerimden de aldı. Bu olaydaki zararım 20 milyon lira civarındadır.”

Tarafları dinleyen mahkemeye heyeti halen firarda olan Şinasi Kozan’ın yakalanması için müzekkere çıkarılması, müştekilerin üçüncü kişilere devredilen mülklerine tedbir kararı konulması için asliye ceza mahkemelerine açtığı dava dosyalarının istenmesi ve eksik tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Dinsizin hakkından imansız gelir misali: Siber dolandırıcı cebindeki parayı sokaktaki hırsıza kaptırdıDinsizin hakkından imansız gelir misali: Siber dolandırıcı cebindeki parayı sokaktaki hırsıza kaptırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.