Gelen usta ‘yapamam’ dedi, hasarlı okulu müdür ve öğretmenler onardı

Mardin'de çatısı akan okulu onarmak için usta arayışına çıkan Müdür Aktop, her defasında 'yapamam' cevabını aldı. Onarmada ısrar eden müdür ve öğretmenler yeni eğitim-öğretim yılı için kolları sıvadı.

Gündem 4 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Mardin’in Derik ilçesindeki Tepebağ Mahallesi’nde bulunan bir okul zamanla hasar gördü. 460 öğrenicisi bulunan 8 derslikli okulun çatısından su akmaya başladı. Tepebağ İlk ve Ortaokulu Müdürü İlyas Aktop da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, onarım için ödenek çıkarıldı. Aktop onarım için usta aramaya başladı ancak gelen ustalar tuğla olan çatının onarımını yapamayacaklarını, çatı sisteminden anlamadıklarını söyledi.

Usta bulamayan öğretmenler, çatıyı kendileri onardı.

Çaresiz kalan Aktop da çözümü kendi imkanlarıyla onarmakta buldu. Aktop, Müdür Yardımcısı Ayetullah Temel ve diğer öğretmenler, satın aldıkları malzemelerle çatıyı kendileri onarmaya başladı. Aktop ve meslektaşları 1 haftada çatının onarımını bitirerek eğitime hazır hale getirdi. Okulun müdürü İlyas Aktop, “Geçen sene yağan yağmur, sınıflara damlıyordu. İlçede bu işten anlayan ustaları bulamayınca kendimiz 3 gün önce membranı serdik, sonra da çatıda kullanılması gereken tuğlalarımızı yerleştiriyoruz” dedi.

Müdür Yardımcısı Ayetullah Temel de, getirdikleri ustaların çatı sisteminden anlamadıklarını kaydederek, “2023-2024 eğitim öğretim yılına hazırlık olarak, okulumuzun çatısının onarımını gerçekleştirmeye başladık. İşten anlayabileceklerini düşündüğümüz 4-5 kişiyi getirdik ve baktırdık. Yapamayacaklarını söylemeleri üzerine kendimiz onarımını üstlendik” diye konuştu.

Henüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev'i takdimimizdirHenüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev’i takdimimizdir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.