Kadınları yine en yakınındaki erkekler öldürdü

Kadınların en çok evlerinde ve tanıdıkları erkekler tarafından öldürüldüğü Türkiye'de yine iki kadın en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldü. Eylem'i babası, Özlem'i ise sevgilisi hayattan kopardı.

Gündem 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Her iki cinayet de 24 saat içerisinde gerçekleşti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu raporuna göre 2023 yılında Türkiye’de 315 kadın öldürüldü, 248 kadın da şüpheli şekilde ölü bulundu. Öldürülen 315 kadından 155’inin evli, 162’sinin çocuklu olduğu biliniyor. Kadınlar en çok evlerinde ve en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor.

Balıkesir’in Gönen ilçesinde ve Mersin’in Erdemli ilçesinde aynı gün yaşanan olaylar bu acı tabloyu doğruluyor.

Kanepenin içinden cesedi çıktı

Balıkesir’de 18 yaşındaki genç kadın yaşadığı evde kanepenin içinde ölü bulundu.  Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan Hafize Sevilen’in 18 yaşındaki kızı Eylem Sevilen gün içinde eve gelmeyince annesi karakola kayıp ihbarı yaptı.

Ekipler aramaya başladı. Başka bir aile yakınının Sevilen’in evinde kanepenin içinde hareketsiz yattığı bilgisini vermesi üzerine Sevilen’in evine gidildi ve genç kadının cesedi burada bulundu.

Sağlık ekipleri Sevilen’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Eylem’in cenazesi incelemenin ardından Gönen Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Şüpheli baba Murat Sevilen gözaltına alındı.

Babanın emniyette kızı arkadaşının doğum gününe gitmek istediği için onun erkek arkadaşı olduğundan şüphelendiğini, bu yüzden kızını boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen Murat Sevilen tutuklandı.

Öldürdükten sonra bir de kartını kullanmış

Mersin’in Erdemli ilçesinde gerçekleşen olayda ise matematik öğretmeni Devrim Emir’in dairesinden gelen kötü koku üzerine komşuları durumu jandarmaya bildirdi. Daireye giren ekipler ailesinin altı gün önce kayıp ihbarında bulunduğu Emir’in cansız bedeniyle karşılaştı.

Ekiplerce yapılan incelemelerde Emir’in bıçaklanma sonucu öldürüldüğü belirlenirken cinayet şüphelisi olan Emir’in erkek arkadaşı Murat O.’nun yakalanması için çalışma başlatıldı. Emir’in kendisi gibi matematik öğretmeni olan erkek arkadaşı Murat O., Emir’in cesedinin bulunduğu semtteki bir pansiyonda beş gün kaldığı tespit edildi. Murat O., Devrim Emir’i öldürdükten sonra Emir’den aldığı kartla hem alışveriş yapmış hem de iki kez para çekmiş.

Cinayeti itiraf eden Murat O., ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Üç saat içinde üç kadın cinayetiÜç saat içinde üç kadın cinayeti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.