Beyaz önlüklü öğretmen geri dönüyor

Öğretmenlerin yeniden beyaz önlük giymesi için MEB bir genelge yayımladı. Genelgede öğretmenlerin önlük giymesinin teşvik edileceği yazıyor.

Gündem 27 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ‘2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler’ başlıklı genelgesinde öğretmenlerin önlük giymesinin teşvik edileceği yazıyor. Öğretmenler yıllar boyu önlük giyerek derslere giriyordu ancak kıyafet serbestisi kararı 2012 yılında alınınca öğretmenlerin çoğu da beyaz önlüklerini giymeyi bırakmıştı. MEB ise bu uygulamaya yeniden dönülmesini istiyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise bu isteği “öğretmene yakışır kıyafet” diyerek açıklıyor.

Genelgenin 11. maddesinde zorunluluk değil teşvik ifadesi yer alıyor.

Öğretmenlerin okulda Beyaz Önlük giymeleri konusunda valiliklerin gerekeni yapmasını isteyen Bakan Tekin, “Bir başka husus öğretmenler odası toplantılarında da dile getirilen öğretmen arkadaşlarımızın okullarda, bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce tespit edilmesini arzu ediyoruz, bunu da genelgemizde zikrettik” diye konuştu.

Okullarda siyah önlük zorunluluğuna 1989-1990 eğitim-öğretim yılında yayımlanan genelgeyle son verilmişti. Bu dönemden itibaren siyah önlüklerin yerini mavi önlükler almıştı ancak 2012 yılında mavi önlükler de tarihe karıştı. Bu karar halen veliler arasında tartışma konusu.

Anaokulu ve bakıcı fiyatları uçtu, büyükanneler görev başındaAnaokulu ve bakıcı fiyatları uçtu, büyükanneler görev başında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.