Yol çöktü, gerçek anlaşıldı: Heyelan bölgesine iki okul yapılmış

Karabük’te yağışların etkili olmaya başlamasıyla heyelanlar meydana gelmeye başladı. Heyelan nedeniyle çöken bir yol korkunç bir gerçeği de ortaya çıkardı. İki okula 30 metre mesafedeki yol dokuz ay içinde ikinci kez çöktü.

Gündem 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İki okula 30 metre mesafede bulunan yol 9 ayda ikinci kez çöktü

Karabük merkez ilçesindeki Karabük Mahallesi’nde bulunan iki okulun heyelan bölgesine yapıldığı ortaya çıktı. İlçede yağışların etkili olmasının ardından farklı noktalarda irili ufaklı toprak kaymaları oldu. Bunlardan birinde iki okulun 30 metre yakınındaki yol çöktü. Aynı bölgede haziran ayındaki yağışlarda da toprak kayması yaşanmıştı. Son heyelan nedeniyle yolun bir kısmı çöktü, derin yarık oluştu.

Kısa sürede ikinci heyelanı yaşayan bölgedeki Şehit Alican Öztürk İmam Hatip Ortaokulu ve Bahçelievler İlkokulu’nun durumu endişe yarattı.

Toprak kaymasının yaşandığı bölgede Karabük Belediyesi ve AFAD ekiplerinin tespit çalışması yapacağı öğrenildi.

100. Yıl Mahallesinde 1018. Cadde ile 1070. Sokak’ın birleştiği köşede yer alan arazi heyelan riski yaratıyor

Öte yandan bir yerel internet sitesindeki habere göre Karabük’te 2019 yılında bina yapmak için kazılan, ancak atıl bırakılan temel kazısı yağışlarla kaymaya başladı. Bölgede heyelan riski oluştu, civardaki binalar ve yollar da tehlike altına girdi.

Kazılan bölgeye sadece temel atılmadı, bir de kuyu açıldı. Yağan yağmurlarla bu derin kuyu su ile dolarak tehlike oluşturdu. “Herhangi bir güvenlik önleminin alınması için diğer binaların kayması, ölümlerin olması mı gerekiyor?” diyen mahalle sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.