Ölen kuryenin ailesine Somali Cumhurbaşkanı’ndan telefon: Oğlunu değil taziyelerini iletti

Somali Cumhurbaşkanı İstanbul’da oğlunun arabayla çarparak öldürdüğü motokurye Yunus Emre Göçer’in ailesine telefonla başsağlığı diledi. Kazaya ilişkin Adli Tıp raporu da çıktı: Rapor olay yerinde tutulan polis tutanağını yalanladı.

Gündem 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul Fatih’te Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hassan Sheikh Mohamud 30 Kasım’da motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olmuştu.

Mohamud polisin olay yerindeki görüntülere rağmen hatalı tutanak tutması ve Savcılığın alıkoyma gereği görmemesi sayesinde ölümlü kazanın faili olduğu halde kolayca yurt dışına kaçabilmişti.

‘Ben ve eşim de çok üzgünüz’

Olayın ardından “Oğlum kaçmadı. Yurt dışında işleri vardı” diyen Somali Cumhurbaşkanı Hasan Sheikh Mahmud dün oğlunun yaralı bırakıp kaçtığı Göçer ailesine taziye telefonu açtı.

Somali Savunma Bakanı Muhammed Nur dün Göçer Ailesi’nin avukatı İyaz Çimen’in bürosunda taziye ziyareti yaptı. Ziyaret sırasında Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud da telefon açarak eşi Öznur Göçer’e taziyelerini iletti.

Somali Cumhurbaşkanı kendisinin ve eşinin de üzgün olduğunu da söyledi “Ben sadece bir baba olarak başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

Prosedürlerle ilgili söz verdi

Mahmud’un aramada şöyle dediği bildirildi:

“Ben Somali Cumhurbaşkanıyım, Muhammed Hasan’ın babasıyım. Acınızı paylaşıyorum, başsağlığı diliyorum. Bütün kalbimiz sizlerle, bunu bilmenizi istiyorum. Türkiye adaletine ve Türk adalet sistemine güvenimiz tam, saygımız sonsuzdur. Her şey gerektiği gibi devam edecektir, bütün süreçler, bütün prosedürler. Ben sadece bir baba olarak size duygularımı, başsağlığı dileklerimi iletmek istedim. Ayrıca eşim de aynı duygularını ve aynı dileklerini size iletmek istedi. Benim arama sebebim budur. Allah rahmet eylesin diyoruz ve onun için dua ettiğimizi bilmenizi istiyoruz.”

Adli Tıp raporunda o kaldırım yok

Öte yandan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamud’un İstanbul’da motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olduğu kazayla ilgili Adli Tıp Raporu hazırlandı. Raporda kaza tespit tutanağında belirtilen “motokurye Göçer’in kaldırıma çarpıp yola düştüğü” tespiti yer almadı.

Adli Tıp raporunu tüm ayrıntılarıyla işlediğimiz haberimize bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kuryenin ölümünde tutanaktan al haberi: Savcı kaza videosunu gördüğü halde serbest bırakmışKuryenin ölümünde tutanaktan al haberi: Savcı kaza videosunu gördüğü halde serbest bırakmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.