Gölette üç torununu kurtarırken kendi canından oldu

Giresun'un Alucra ilçesinde girdikleri gölette yüzerken boğulma tehlikesi geçiren üç torununu kurtaran Hüseyin Karabey Bodur kendisi boğuldu.

Gündem 5 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hüseyin Karabey Bodur boğuldu

Bunaltıcı sıcaklarla birlikte vatandaşlar ulaşabildikleri deniz, göl, gölet, baraj, akarsu ve sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor. Bu dönemlerde güvenlik güçleri ve ilgili kurumlar her ne kadar denetim yapıp uyarılarda bulunsa da boğulma vakalarının önüne geçilemiyor.

Giresun’un Alucra ilçesindeki trajik olayda 55 yaşındaki Hüseyin Karabey Bodur üç torununu boğulma tehlikesinden kurtardı, ancak kendisi hayatını kaybetti.

Hatay'da denizde akıntıya kapılan beş kişiden ikisi boğulduHatay’da denizde akıntıya kapılan beş kişiden ikisi boğuldu

Olay Alucra ilçesinin Hacıhasan köyünde saat 14.00 sıralarında oldu. Piknik yapmak için gelen Hüseyin Karabey Bodur serinlemek amacıyla gölete giren üç torununun boğulma tehlikesi geçirdiğini fark etti.

Bodur torunlarını gölette çırpınırken görüp hızla suya atladı. Torunlarını kurtarıp kıyıya çıkarmayı başardı, ancak kendisi suda gözden kayboldu. Olay yerine jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri çağrıldı.

Dalgıç ekiplerinin yaptığı aramada Hüseyin Karabey Bodur’un cansız bedeni suyun dibinde bulundu. Bodur’un cenazesi savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Torunlar dedeleri tarafından kurtarıldıktan sonra sağlık ekiplerinin müdahalesiyle Alucra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardından Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne sevk edilen çocukların hayati tehlikelerinin olmadığı açıklandı.

Gölette facia: Üç kişi boğulduGölette facia: Üç kişi boğuldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.