Gözaltına alınmışlardı: Çok takipçili hesap yöneticileri tutuklandı

Sosyal medyada çok takipçisi olan bazı hesapların yöneticileri gözaltına alınmıştı. Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir'in yöneticisi Süha Çardaklı ve Haber Report simli web sitesi ve sosyal medya hesaplarının yöneticileri dahil 8 kişi ise tutuklandı.

Gündem 24 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, çok takipçili sosyal medya hesaplarıyla ilgili operasyon düzenledi. 13 ilde yapılan operasyonda Aykırı Haber, Muhbir ve Haber Report hesapların yöneticileri de aralarında olmak üzere 27 kişi ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 4 şüpheli savcılık sorgulamalarının ardından salıverildi. Hakimliğe sevk edilen 23 şüpheliden 15’i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir’in yöneticisi Süha Çardaklı ve Haber Report simli web sitesi ve sosyal medya hesaplarının yöneticileri dahil 8 kişi ise tutuklandı.

Sosyal medya hesabı yöneticilerine operasyon: 27 gözaltı kararıSosyal medya hesabı yöneticilerine operasyon: 27 gözaltı kararı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.