Advertisement

Gübreye saklanan ceset cinayetinde kırmızı bülten

Bursa'da bir çiftçi sipariş ettiği gübrenin içinde kadın cesedi bulmuştu. Cinayet soruşturmasında kadının boğazı kesilerek öldürüldüğü ortaya çıktı ve eşi için kırmızı bülten çıkarıldı.

Gündem 10 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Bahçede gübrenin arasında bulunan ceset.

Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki Yeniköy yakınlarında oturan Buğra Sert 2023 yılında her yıl alışveriş yaptığı tesisten hayvan gübresi sipariş etmişti. 23 Ocak’ta siparişi geldi. Buğra Sert de ağaçların köküne dökmek için kepçeyle gübreyi taşımaya başladı, bahçenin sağ tarafındaki ağaçların dibine gübreleri döktü. Sıra sol tarafa gelmişti, ama kepçeyi kaldırınca gübrenin arasında tanınmaz hale gelmiş bir ceset gördü. Mahallenin muhtarını aradı ve ikisi jandarmaya haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri cesedi inceleyip Bursa Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırdı. Yapılan ilk incelemede cesedin 30’lu yaşlarda Suriye uyruklu evli bir kadına ait olduğu tespit edildi. Soruşturmada Bursa’da dört kişi gözaltına alındı. B.S.’nin gübreyi aldığı tesisin sahibi de ifadesinin alınması için karakola götürüldü. Cinayetin iki ay önce işlendiği ortaya çıktı ama ilk etapta gözaltına alınan şüphelilerin ve ölen kadının kimliği soruşturmanın güvenliği açısında açıklanmadı.

Daha sonra ortaya çıktı ki boğazı kesilerek öldürülen kadın Efya El Yasin’di. Kadın ve eşi Kusay El Yasin Buğra Sert’in gübre sipariş ettiği tesiste çalışıyordu. Ancak cinayetten iki ay önce işten ayrılmışlardı. Bu detaylar ortaya çıkınca cinayet şüphelisi Kusay El Yasin’in yakalanması için özel ekip kuruldu. Yurtdışına kaçtığı değerlendirilen şüphelinin yakalanması için Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.

16 yıl hapis yattı, çıkınca yine cinayet işleyip başında polisi bekledi16 yıl hapis yattı, çıkınca yine cinayet işleyip başında polisi bekledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.