Günlerdir süren yangın: İtfaiye yıkıp girdi

Başakşehir'deki bir fabrikada çıkan yangın 3. gününde kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına ara verip binaya girdi. Alevlere teslim olan 6 katlı fabrika 70 saat sonra söndürüldü. Küle dönen binanın görüntüsü ise dehşetin boyutunu gözler önüne serdi.

Gündem 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 6 katlı binada çıkan yangın günlerce sürdü.

Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 6 katlı binanın çatısında yangın çıktı. Binada kırtasiye malzemeleri ile halı, mobilya imalat atölyesi ve bir gıda firmasının deposu vardı. Alevler kısa sürede kolay tutuşan bu malzemeleri sardı ve itfaiye de binanın iç kısmına ulaşabilmek için önceki gün öğle saatlerinde iş makineleriyle yıkım başlattı.

İfaiye ekipleri yangın çıkan binada arama yaptı.

Bu yıkımın ardından itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti ve alevler kontrol altına alındı. Dün soğutma ve yıkım işlemlerine ara verilince itfaiye ekipleri de yangının 3. gününde binanın içine girebildi. Arama çalışması yapan ekipler bir canlıya rastlamadı ancak binadaki hasar büyük.

Küle dönen binanın görüntüsü

Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesinde 6 katlı fabrikada çıkan yangın, 70 saat sonra söndürüldü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da dün yanan binanın olduğu yere gitti ve itfaiye ekiplerinden bilgi aldı. Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyleyen İmamoğlu, buradaki ziyaretinin ardından da organize sanayi bölgesinin başkanıyla da görüşeceğini söyledi. İmamoğlu, “Binalarla ilgili belki, dayanımla ilgili sıkıntıları olan binalar varsa onlarla ilgili ne yapabiliriz noktasında bir toplantımız olacak” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamasının ardından bir kişi “Yangın bitti, yeni mi geliyorsunuz?” diyerek seslendi. İmamoğlu, “Seni duyamıyorum, yakına gel” diyerek cevap verdi. Bunun üzerine çalışanın İmamoğlu’na “Haydi tatile, tatile” dediği duyuldu. İmamoğlu ise “Gelemiyor, ancak konuşuyor, senin yanına gelirdim ama ayaklarım yorulur” karşılığını verdi.

Sigara izmariti 700 dönümlük tarlayı küle çevirdiSigara izmariti 700 dönümlük tarlayı küle çevirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.