Gürültü yapıyorlar diye 5 kişiyi öldüren adamın tuhaf savunması

Ankara’da üst komşusunun kapısına “gürültü şikayetiyle” gidip katliam yapan Tahsin Ünsür’ün ifadesi ortaya çıktı. Beş kişiyi öldüren Ünsür uyarmak için yukarı çıktığını söyledi. Yanındaki tüfeği ise “korunmak için” diye açıklamaya çalıştı.

Gündem 28 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ankara’da çocukları gürültü yaptığı için tartıştığı üst kattaki ailenin beş üyesini av tüfeği ile vurarak öldüren Tahsin Ünsür (72) olay sırasında balkona kaçan çocukları da bulup öldürmesiyle ilgili olarak “Balkona gidip çocuklara ateş edip etmediğimi bilemiyorum. Çocukların ölümü de muhtemelen benim eylemim sonucu gerçekleşmiştir. Çünkü eve geliş sebebim çocukların gürültüsü sebebiyleydi” dedi.

Ankara’nın Sincan ilçesindeki Kader Apartmanı’nda 22 kasım günü 72 yaşındaki Tahsin Ünsür gürültü sebebiyle üst komşusuyla tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Ünsür av tüfeği ile Hamdi Turgut (41) ile annesi Behiye (71) eşi Sunay (40) oğlu Mustafa (13) ve kızı Ceyda Turgut’a (11) ateş etti. Olayda beş kişi de hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Ünsür çıkarıldığı mahkemece “nitelikli öldürme” ve “kasten öldürme” suçlarından tutuklandı.

Yine Ankara yine komşu katliamıYine Ankara yine komşu katliamı

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Tahsin Ünsür  üst komşuda gürültünün taşındıkları günden beri hiç bitmediğini söyledi.

Aile ile defalarca konuştuğunu iddia eden Turgut “Bir sene kadar önce eşim vefat etti. Eşimin ölümünden sonra huzurum daha da kaçtı ve seslere tahammül edemez hale geldim” dedi.

‘Tüfeği kendimi korumak için aldım’

Olay günü ses nedeniyle bir türlü uyuyamadığını belirten Ünsür dedesinden kalma av tüfeğini yanına aldığını söyleyerek şunları anlattı:

“Cebime de 14-15 tane domuz kurşunu doldurdum ve uyarmak amacıyla üst kat komşumun dairesine gittim. Yanıma av tüfeğini almamdaki amaç ters cevap vermeleri veya saldırmaları durumunda kendimi korumak içindi. Saldırı amacıyla gitmedim. Zile basınca kapıyı Hamdi Turgut açtı ve bir şey sormadan beni içeri davet etti. Kendisi evin salon kısmına doğru girdi. Ben de salonun kapı kısmında durdum. Daha fazla içeri girmedim. Çocuklar salonda top oynuyordu. Behiye Turgut salonda oturuyordu. Sunay Turgut da balkona giden oda kapısının ağzında oturuyordu. Kendilerine çok gürültü olduğunu, uyuyamadığımı ve sessiz olmalarını söyledim. Çocuklar halen top oynadığı için Hamdi ses  çıktığını inkar etmeyerek ‘Benim çocuklarım top oynamasın mı’ diye cevap vererek üzerime yürümeye başladı. Annesi Behiye de üzerime yürümeye başlayınca belimdeki av tüfeğini çıkartarak Hamdi’nin döş kısmına tek el ateş ettim. Hemen sonrasında av tüfeğine bir fişek daha yerleştirerek Behiye Turgut’a ateş ettim.”

Çocukların ölümü eylemim sonucu gerçekleşmiştir

Üçüncü fişeğin tüfeğe yerleştirmek isterken yere düştüğünü belirten Ünsür “Bu sırada Sunay oturduğu yerden kalktı, iki eliyle kapıya dayandı. Kollarının arasından çocukları balkona kaçtı. Ben dördüncü fişeği yerleştirdim. Sunay’a ateş ettim. Sonrasını hatırlamıyorum. Balkona gidip çocuklara ateş edip etmediğimi bilemiyorum. O geceden aklımda kalan Sunay’a, Hamdi’ye ve Behiye’ye bir el ateş ettiğimdir. Evden çıktığımı hatırlıyorum. Evin içerisinde yaşanan diğer hadiseleri hatırlamıyorum. Çocukların ölümü de muhtemelen benim eylemim sonucu gerçekleşmiştir. Çünkü eve geliş sebebim çocukların çıkarmış oldukları gürültü sebebiyleydi. Fakat çocukların ölümü hususunu gerçekten hatırlamıyorum. Yaşanan bu hadise nedeniyle çok pişmanım” dedi.

Komşusunun otomobilini çalmak için çilingir çağırdıKomşusunun otomobilini çalmak için çilingir çağırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.