Hablemitoğlu cinayetinde beklenen görüntü dosyaya girdi: Ya tarihi ya da hukuki delil olacak

Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmeden önce verdiği konferansın görüntüleri dava dosyasına yeni girdi. Savcı Zafer Ergün görüntülerin incelenmesi için bilirkişi talep etti.

Gündem 5 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Bütün sanıkların tahliye edildiği Hablemitoğlu davasında Eskişehir Atatürkçü Düşünce Derneği’inde Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmeden bir gün önce yaptığı konferansın görüntülerinin dosyada yer almadığı ortaya çıktı. Mahkeme Emniyet’e yazdığı yazıda görüntüleri istedi. Emniyet ise cevabında  görüntülerin 2004 tarihli dosyada yer aldığını söyledi. Emniyet, bu yazıyla topu savcılığa atıyordu, ancak savcılık da görüntüleri talep etmişti.

10Haber’in edindiği bilgilere göre; merakla beklenen konferans görüntüleri dosyaya girdi.
Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın “Görüntüleri istihbaratın incelemesi lazım. Görüntülerde bir kişi ve kişiler tespit edildiğinde bu kişilerin mevcut sanıklara bir ilişkisi tespit edilmezse zaman aşımından dolayı tarihi bir delil olur. Eğer bu kişilerle bir bağlantısı tespit edilirse bu davayı etkiler ve hukuki bir delil olur” dedi.

Savcı da bilirkişi istedi

Dava dosyasının savcısı Zafer Ergün  de yazdığı talep yazısında bilirkişinin bu görüntüleri izlemesini istedi.

Zafer Ergün yazısında şöyle dedi: “Maktul Necip Hablemitoğlu’nun ölümünden önce 14 Aralık 2002 tarihinde Eskişehir’de Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlemiş olduğu bir konferansa katıldığı alınan tanık ifadelerinden bilinmektedir. Söz konusu konferansın kamera kayıtlarının Ankara TEM Şube Müdürlüğünde olup olmadığının araştırılmasını, varsa böyle bir kaydın dava dosyamızda bulunan diğer görüntü kayıtları ile mukayese edilebilmesi için burada herhangi bir keşif yapan takip eden bir şahıs olup olmadığının araştırılması için bilirkişi incelemesi yapılmasını talep ediyoruz.”

MİT'in Ukrayna'dan getirdiği Hablemitoğlu sanığı firar ettiMİT’in Ukrayna’dan getirdiği Hablemitoğlu sanığı firar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.