Halk Eğitim Müdürü’nün yardımcısına bıçakla saldırdığı iddia edildi

Germencik İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Ercedoğan'ın yardımcısı A.Y.'ye makam odasında bıçakla saldırdığı iddia edildi. Saldırının sebebi, iddiaya göre yardımcısının sahte tutanak tutmak istememesi.

Gündem 8 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Germencik Halk Eğitim Müdürü Ali Ercedoğan.

Aydın’ın Germencik ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Ercedoğan’ın odasına çağırdığı Müdür Yardımcısı A.Y.’yi cebinden çıkardığı bıçakla yaraladığı iddia edildi. Bunu duyuran Eğitim İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir oldu.

Şaban Özdemir’in anlattığına göre Germencik Halk Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ercedoğan önceki gün müdür yardımcısı A.Y.’yi odasına çağırdı ve ertesi günkü toplantı için ‘Yarınki toplantının tutanaklarını bugün hallet’ dedi. Ercedoğan tutanakları da istedi ama A.Y. bunu neden toplantıdan sorma yapmadığını sordu. Henüz yapılmamış toplantı için öğretmenlerin fikirlerini, önerilerini almadan, onlara bir şey sormadan tutanak hazırlamış olacağını söyledi.

Ali Ercedoğan’ın yanıtı ‘herkesin ağzından bir şey yaz hazırla getir’ olunca A.Y. itiraz etti. Öfkelenen Ali Ercedoğan ‘Emirlerimi yerine getirmiyorsun’ diye bağırıp müdür yardımcısı A.Y.’yi odadan kovdu. Müdürü yardımcısı ‘Ben insanım, babayım, öğretmenim, okulun müdür yardımcısıyım, bana böyle davranamazsın’ diye karşılık verip odadan çıktı ve mesai bitiminde evine gitti.

Hırsını alamayan müdür ertesi sabah yeniden A.Y.’yi çağırıp kapıyı kilitledi ve ‘Senin derdin ne?’ diye bağırmaya başladı. A.Y. de bir derdi olmadığını anlatırken Ali Ercedoğan cebinden çıkardığı bıçağı çıkarıp saldırmaya başladı. Arbedede A.Y. elinden ve parmaklarından yaralandı, anlık bir hamleyle müdürün elinden bıçağı aldı ve olası yaralanmaların önüne geçti. Kurumun diğer çalışanları kilitli kapıyı açmaya çalışınca ortalık kısmen yatıştı ve A.Y. hastaneye gidip tedavi oldu.

Eğitim İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir ise tepkili. Özdemir “Liyakatsiz atamaların, liyakatsiz müdürün, şiddetin ve çapsızlığın, vasıfsızlığın zirvesini yaşıyoruz. Halk Eğitim Merkezi müdürü Mehmet Ali Ercedoğan’ı kınıyorum ve istifaya davet ediyorum” dedi.

'Sen mi dövdün benim oğlu mu' kavgası cinayetle bitti‘Sen mi dövdün benim oğlu mu’ kavgası cinayetle bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.