Hastane yöneticisi cinayetinde sır perdesi aralandı: Sebep kıskançlık

İstanbul Sancaktepe'deki özel bir hastanenin yöneticisi Mehmet Işık'ın öldürülmesindeki sır perdesi aylar sonra aralandı. Geçen nisan ayında işlenen cinayetin katil zanlısı, karısının ihbar ettiği İzzet Işık çıktı. Sebep ise kıskançlık.

Gündem 15 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İstanbul Sancaktepe’de özel bir özel hastanenin yöneticisi Mehmet Işık (37) geçen nisan ayında evinden çıktığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Sokak ortasında işlenen cinayette sır perdesi aylar sonra aralandı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, Songül Işık adlı bir kadın olay yerine yüzünü şemsiye ile gizleyerek gelen saldırgan için “Cinayeti eşim İzzet işledi” diyerek ihbarda bulundu. Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre kadın Mehmet Işık’ın komşuları olduğunu, kendisini tanımadıklarını ancak eşinin kıskançlık olduğunu söyledi. “Eşim onu kafaya takmıştı. Öldüreceğini söyleyip işe giriş çıkış saatlerini peruk ve gözlük takarak takip ediyordu. Olayı duyunca eşimin yaptığını anladım” dedi.
İzzet Işık (44) 20 günlük firarın ardından yakalandı. Eşinde son aylarda değişim gözlediğini, çapraz binada oturan Mehmet Işık ile gizli gizli bakıştıklarını, aralarında ilişki olduğunu düşündüğünü söyleyen Işık “Kendimce araştırma yapıp eve kamera taktırdım. Kamerayı izlediğimde eşimin o adamla görüştüğünü düşündüm. Sonra eşim evi terk etti” dedi. Olay günü Mehmet Işık’ı takip etmediğini, tesadüfen karşılaştıklarında kendisine küfredince silah çektiğini, boğuşurken silahın patladığını söyledi. Olaydan sonra komşusunun evinde kalıp silahı da oraya sakladığını anlattı.

Savcılıktan “Tasarladı” tespiti

Savcılık bu savunmaya itibar etmedi. İzzet Işık’ın eşiyle birlikte yaşadıkları evin çapraz binasında kalan Mehmet Işık’ın 3-4 ay boyunca işe gidiş saatlerini peruk, gözlük ve şapka takarak takip ettiğini, onu öldüreceğini de eşiyle paylaştığını belirtti. Savcılık şüphelinin cinayeti önceden tasarlayarak planlı bir şekilde gerçekleştirdiğini, işe gideceği sırada Mehmet Işık’a 7-8 el ateş ettiğini kaydetti. Şüphelinin günlerce kaçmasında akraba ve komşularının yardımı olduğunu belirten savcılık dört kişinin “suçluyu kayırma,” “suç delillerini gizleme” suçlarından 10 yıl, cinayeti işleyen İzzet Işık’ın ise “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Kadın cinayeti: Evini bastı, başından vurduKadın cinayeti: Evini bastı, başından vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.