Hastanede cinsel istismar davasında doktora tahliye, çocuğa soruşturma

Muğla'da bir hastanede çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı iddia edilen Dr. Ufuk S., önceki gün tutuklanmıştı. Tutuklamaya itiraz sonrası doktor serbest bırakılırken, çocuk hakkında da kamu davası açılacağı belirtildi.

Gündem 9 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan E.Ç. isimli 17 yaşındaki genç kız, 5 Temmuz’da muayene olduğu Doktor Ufuk S. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını söylemişti. Ufuk S.’nin muayene sırasında eldiven kullanmadığını ve özel bölgelerine dokunduğunu söyleyen E.Ç., korktuğu için hemen şikayetçi olmadığını da belirtmişti. Kuaförde çalıştığı sırada aynı hastanenin doktoru olan Hülya K.’ya olayı anlattığını belirten E.Ç. “‘Sana bu şekilde muayene yapamaz, polise git şikayetçi ol, zaten daha önce de hakkında bu tür şeyler duymuştum’ demesi üzerine şikayetçi oldum” demişti.

Doktor Ufuk S. ise bu şikayetin ardından tutuklanmıştı ancak Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne tutukluluk haline itirazda bulundu. Hakimlik tarafından mevcut delil durumunun lehine değişmesi nedeniyle Ufuk S.’nin tahliyesine karar verildi. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Fatma Ç., savcılığa verdiği ifadede; E.Ç.’nin, Ufuk S.’yi kendisine ayarlaması için teklifte bulunduğunu belirterek, genç kıza tepki gösterdiğini ve olayın iftira olduğunu söyledi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından E.Ç., hakkında iftira suçundan kamu davasının açılacağı bildirildi.

Hastanede cinsel istismar iddiası: Doktor tutuklandıHastanede cinsel istismar iddiası: Doktor tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.