Depremden kurtulan iki çocuk prefabrik evdeki yangında öldü

Hatay'ın Samandağ ilçesinde depremzede ailenin kaldığı prefabrik evde çıkan yangında bir ve dört yaşındaki iki çocuk hayatını kaybetti. CHP Lideri Özel depremin üzerinden geçen 11 aya rağmen barınma sorununun hâlâ çözülmediğine dikkat çekti.

Gündem 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Zeynep Hüzmeli 6 Şubat’taki büyük depremde hayatta kalmayı başaran üç çocuğundan ikisini Hatay Samandağ’da, Sutaşı Mahallesi’ndeki evinin bahçesine yaptığı prefabrik evdeki yangından kurtaramadı.

Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangının alevleri bir anda prefabrik evi sardı ve Zeynep Hüzmeli ancak ikiz çocuklarından Duru’yu (1) alarak çıkabildi evden.

Hüzmeli’nin 112 Acil Çağrı Merkezine yaptığı bildirimin ardından gelen ekipler yangını söndürdü ama Zeynep Hüzmeli’nin öteki iki çocuğu İsacan (4) ve Duru’nun ikizi Doğa’nın (1) yaşamını yitirdiği belirlendi. Çocukların cenazesi Hatay Adlı Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yangınla ilgili inceleme sürüyor.

Özgür Özel: 11 aydır kaderlerine terk edildiler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samandağ’da prefabrik evde yaşanan yangına ilişkin açıklama yaptı. Özel’in dün akşam X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Hatay Samandağ’da depremzede bir ailenin yaşadığı prefabrik evde çıkan yangında evlatlarımız İsacan ve Doğa’yı kaybettik bugün. Tayyip Erdoğan muhalefete hakaretler edip aday tanıtırken, deprem bölgelerinde yaşanan dram tam da bu.

11 aydır kaderine terk edilen, vaatlere rağmen barınma sorunu çözülmeyen yüzbinlerce insanımız, çadırlarda, konteyner kentlerde, prefabrik evlerde hayata tutunmaya çalışıyor. İktidar unutsa da biz unutmayacağız, susmayacağız. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımızın insanca, onurlu yaşama hakkına sahip çıkacağız.”

İtiraf var soruşturma yok: Depremzedeler adalet istiyorİtiraf var soruşturma yok: Depremzedeler adalet istiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.