Hava Kuvvetleri bölge imamı yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında İstanbul İmamı olan M.G. Ataşehir'de yapılan operasyonla yakalandı.

Gündem 22 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlü ekiplerimizce gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde: FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında İstanbul Bölge İmamı olarak faaliyette bulunan M.G Ataşehir ilçemizdeki adresine düzenlenen operasyonla yakalanmıştır” denildi.
M.G.’nin 6 yıldır firari olarak arandığı ve yakalanmamak için sürekli adres değiştirdiği belirtildi. Açıklamada, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan hakkında yakalama kararı olan M.G.’nin örgüt içerisinde ‘Orhan’ kod adını kullandığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca, “Bank Asya’da hesap hareketlerinin bulunduğu belirlenen (M.G) isimli şahsın, KHK ile kapatılan FETÖ’ye müzahir eğitim kurumlarında çalıştığı, 2010 yılında ülke genelinde yapılan KPSS sorularının çalınması ve yaşanan usulsüzlükler ile ilgili yürütülen soruşturmaların şüphelileri arasında olduğu belirtildi.

M.G’nin FETÖ’nün  Hava Kuvvetleri İmamı Kemal Batmaz ve firari Türk Silahlı Kuvvetleri İmamı Namık koda adlı Adil Öksüz ile örgüt içi gizli haberleşme yöntemi olan operasyonel hat kullanmak suretiyle 7 farklı hat üzerinden çok sayıda irtibatının bulunduğu tespit edildi.  Adli işlemleri tamamlanan M.G sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.