Eski Bakan Soylu, ‘Dağda 77 terörist kaldı’ demişti; yeni Bakan 2 ayda 119 PKK’lının öldürüldüğü söylüyor

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dağda 77 teröristin kaldığını söylemesinin ardından Ali Yerlikaya kırsalda iki ayda 119 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü söyledi.

Gündem 28 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Eski İçişleri Bakanı, bugünün Ak Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu Bakanlığı boyunca PKK terörüne karşı verdikleri mücadelenin başarısını anlatmak için sürekli aynı örneği kullanırdı.

Soylu’ya göre o kadar sıkı önlemler alınıyordu ki, PKK’lılar eskisi gibi Türkiye’ye sızamıyordu. Bakan, ‘İHA’larımız ve güvenlik güçlerimiz sayesinde kafalarını kaldıramıyorlar, dağdaki teröristlerin ise ayakkabı numarasına kadar her şeyini biliyoruz’ diyor, sürekli yurt içinde ve dağda olan PKK’lıların sayısını veriyordu. Soylu’nun verdiği son rakam dağda 77 PKK’lının kaldığıydı.

Fakat dün ilginç bir açıklama yapıldı; Süleyman Soylu’nun ardından İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Ali Yerlikaya, göreve başladığı günden bu yana yapılan terörle mücadele operasyonlarının bilançosunu açıkladı. Yerlikaya, ‘Bölücü terör örgütüne yönelik 478 şehir operasyonu icra ettik. Bu operasyonlarda 740 kişi gözaltına alındı. 182’si tutuklandı. 88’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde kırsal alanda icra edilen 10’u büyük 83’ü orta toplam 24 bin 107 operasyonda 119 terörist etkisiz hale getirildi’ dedi.

Ali Yerlikaya’nın bu açıklaması önceki dönem İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’nun 27 Mayıs’ta yaptığı açıklamayı hatırlattı. Süleyman Soylu yurtiçinde kırsalda 77 teröristin kaldığını söylemişti.

Yerlikaya, 119 PKK’lının öldürülmesinden sonra dağda kaç kişinin kaldığına dair bir açıklama yapmadı.

FETÖ’ye 905 operasyon

FETÖ’yle ilgili de bilgi veren Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi ‘Su uyur ama FETÖ’vari terör örgütleri uyumaz.’ Bu anlayışla FETÖ’ye yönelik son 2 ayda: 905 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda, 1329 şahıs gözaltına alındı. 212’si tutuklandı, 261’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. FETÖ ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.

 

Bakan Yerlikaya açıkladı: Bir ayda 15 bin 591 kaçak göçmen yakalanmışBakan Yerlikaya açıkladı: Bir ayda 15 bin 591 kaçak göçmen yakalanmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.