Hayırsız torun: Hem dedesinin altınlarını çaldı hem de ölümüne neden oldu

Diyarbakır'da Veysi Akkurt'un evinden altın çalarken suç üstü yakalanan hırsızlar Akkurt'u merdivenden itip ölümüne sebep oldu. Akkurt'un torunu H.A.’nın evin anahtarının kopyasını hırsızlığı birlikte planladığı sevgilisine verdiği ortaya çıktı.

Gündem 3 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Torun ev anahtarlarının kopyasını soygun yapsın diye sevgilisine verdi, hırsızlarla karşılaşan dede canından oldu.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki Veysi Akyurt 25 Şubat akşamı eşiyle eve döndü. Bina içinde gördüğü birilerinin kendisine ait altınlarla bir miktar paranın içinde olduğu çantayı taşıdığını gördü. Akkurt çantayı şüphelilerin elinden almak istedi. Bu sırada şüpheliler Akkurt’u merdivenden iterek kaçtı. Akkurt merdivenden düştü, başını beton zemine vurdu.

Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Akkurt ilk müdahalenin ardından Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis de olay yerinde ve evde inceleme yaptı. Kapı kilidinin kırık olduğu görüldü. Yapılan incelemede kilidin sonradan kırılarak anahtarla açılmadığı izlenimi verilmek istendiği ortaya çıktı.

Veysi Akkurt tedavi gördüğü hastanede 1 Mart’ta yaşamını yitirdi. Akkurt’un cenazesi Bağlar ilçesinde Yeniköy Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kendisine ait altınları çalanlara engel olmaya çalışırken merdivenden itilen Veysi Akkurt hayatını kaybetti.

Dedesinin evden çıktığını haber vermiş

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çevredeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarını inceledi. Ekipler görüştüğü aile bireylerinden Akkurt’un torunu H.A.’nın hareketlerinden şüphelendi.

H.A.’nın sevgilisi S.E. ile birlikte dedesinin evindeki bir milyon lira değerindeki altını ve bir miktar parayı çalmak için plan yaptığı, o evden çıkınca da anahtarı teslim ettiği S.E.’ye haber verdiği ortaya çıktı. Düzenlenen ‘Kukla’ operasyonuyla H.A. ve sevgilisi S.E. ile toplam yedi şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler suçlarını itiraf ederek çaldıkları altını gömdüklerini söyledi. Yapılan çalışmada altınlar gömüldükleri yerde bulundu. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken olay sonrası kaçmaları, gözaltına alınmaları ve altınların bulunduğu anlar kameraya yansıdı.

Şüpheliler verdikleri ifadede suçlarını itiraf ederek çaldıkları altınları da gömdüklerini söyledi. Yapılan çalışmada altınlar gömüldükleri yerde bulundu.

Cinayette tüm şüpheler ondaydı ama tahliye olmuştu: 'Gömüyorum bulamıyorlar' deyince tutuklandıCinayette tüm şüpheler ondaydı ama tahliye olmuştu: ‘Gömüyorum bulamıyorlar’ deyince tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.