Hayvan barınağından mama ve battaniye çaldılar

Edirne’de Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’ne ait ‘Can Evi’ olarak adlandırılan barınaktan kimliği belirsiz kişilerce mama, su ile mama kapları, battaniye ve halı çalındı.

Gündem 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Edirne’nin Keşan ilçesinde dün Sokak Hayvanları Koruma Derneği’ne ait ‘Can Evi’nde tuhaf bir hırsızlık oldu: Gece saatlerinde yaşı 18’den küçük 5-6 kişi tahta paletlere tırmanıp barınaktaki konteynerlerin üstünden içeri atladı. Buradan 16 kova mama, battaniye ve halı çaldılar, kafesleri açıp köpekleri de salarak kaçtılar.

Keşan Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci dernek olarak destek ve bağışlarla ayakta durduklarını söyledi, “Hayvan severler tarafından bağışlanan mamaları orada tedavi ve bakım altında olan yavru, yaralı, yaşlı ve hasta köpeklerimiz için kullanıyoruz. Orada küçük de bir depomuz var. Geçen yıl da çocuk yaşta bazı kişiler barınağımıza girmişti. Maalesef barınağımıza dadanmış durumdalar. Maalesef bu hayvanların mamalarını, battaniyelerini, halılarını ve kaplarını çalmışlar. Buna çok üzülüyorum. Ne duruma geldik? O zavallı hayvanların rızkını nasıl çalarsınız? Burası bir barınak. Maalesef çevredeki esnaf da duyarsız. Polisi veya bizi aramıyorlar. Birkaç saat içeride kalıp yapmışlar bu olayı yapmışlar” dedi.

‘Burada emek veriyoruz’

‘Can Evi’ barınağı sorumlusu Şencan Dikçe ise hırsızlığı yapanların yaşı 18’den küçük 5-6 kişi olduğunu ve onlarla daha önce barınakta karşılaştığını söyledi:

“Daha önce de çok defa ikazda bulunduk ama anlamıyorlar. Bizim çıkış saatlerimizi takip ediyorlar. Bu kaçıncı? Daha önce taşındığımız barınakta da bu çocuklarla aynı sıkıntıları yaşadık. Burası göz önünde bir yer. Bu kadar da çevrede esnaf var ama herkes bize hem kör hem sağır davranıyor. Bu olay 10-15 dakikada gerçekleşmemiş. Burada en az iki saat durmuşlar. 16-17 paket mamamız gitti. Onun haricinde kovalarımız, battaniyelerimiz, halılarımız çalındı. Kafesleri açıp köpekleri içeri salmışlar. Alamadıklarını ziyan etmişler. O kadar üzgünüm ki. Burada emek veriyoruz. Mama sizin için bir şey değil belki ama bizim için çok büyük zarar. Ne olacak? Bir saat sonra kapatıp gittiğimde gelip kalan o mamaları da alacaklar. Buradan sesleniyorum, ‘Biz ne yapalım?’ Mamaları götürüp başka yere koysak oradan da çalacaklar. Çaresizim şu anda.”

 

Fiyat yükselince zeytinyağında sahtecilik ve hırsızlık vakaları arttıFiyat yükselince zeytinyağında sahtecilik ve hırsızlık vakaları arttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.