Bunu da yaşamadık demeyiz: Polisin hırsızlığa karşı önerisi dalga konusu oldu

16 milyon liraya uzayda yemek zevkinden yasak bölgeye girip ceza yiyen "James Bond"a, 103 yaşında trafiği altüst eden kadından Kanada polisinin hırsızlığa karşı ilginç önerisine... Haftanın en tuhaf 10 haberini sizler için derledik.

Dünya 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Mart ayını ortalayıp ilkbahara kapı aralarken dünyanın dört bir yanında olağanüstü gelişmelerle dolu bir haftaya daha veda etmiş olduk. 16 milyon liraya uzayda yemek zevkinden yasak bölgeye girip ceza yiyen “James Bond”a, trafiği altüst eden 103 yaşındaki kadından kuş gribinden muzdarip Antarktika penguenlerine…

İşte haftanın en tuhaf 10 haberi:

Pet şişelerden bot yaptı, denizde mahsur kaldı

Tayland’ın Pattaya şehrinde “Somkiat Amca” olarak bilinen 53 yaşındaki evsiz adam 7.5 kilometre uzaklıktaki Ko Lan Adası’na gitmek üzere pet şişelerle yaptığı botla 12 Mart’ta denize açılmıştı.

Ancak yaşlı adamın kendi icadı olan botu şiddetli rüzgar ve güçlü akıntının etkisiyle savrulmaya başladı. Denizin ortasında mahsur kalan adamı bölgeye intikal eden sahil güvenlik birimleri kurtardı.

Acil çıkış kapısı kopmuştu: Yolculardan Boeing’e dava

ABD’nin havacılık devi Boeing’in uçakları sık sık problemlerle gündeme gelirken Alaska Havayolları’nın 5 Ocak’taki uçuşunda 737 Max 9 model uçağın acil çıkış kapısı aniden kopmuş, uçak iniş yapmak zorunda kalmıştı. Daha sonra aynı modeldeki 170’ten fazla uçağın uçuşları durdurulmuş, bu durum büyük tepkiye neden olmuştu.

O uçakta bulunan yedi yolcu hem havayolu şirketine hem de Boeing’e dava açtı. Kopan gövde parçasının hemen yanındaki koltukta oturan Cuong Tran uçağa dolan hava akımıyla cep telefonunu, çorap ve ayakkabılarını kaybettiğini söyledi. Yolcu emniyet kemeri sayesinde hayata tutunduğunu belirtti. Yolcu avukatları da yedi kişinin ölümün kıyısından döndüğünü savunuyor.

Daha önce de Boeing’e dava açan uçaktaki yolcular bir milyar dolar tazminat talep etmişti. Birçok yolcu olay sırasında uçakta basıncın hızla düştüğünü ve oksijen maskelerinin de çalışmadığını savunuyor.

Sahte plakayla yakalanan şarkıcı ‘büyükelçiyim’ dedi

ABD’de “Sessi” sahne adıyla bilinen 32 yaşındaki şarkıcı Cecilia Selina Mercado sahte diplomatik etiketli bir lüks aracın direksiyonunda görüldükten sonra polis tarafından gözaltına alındı.

Polis raporuna göre Mercado, yetkililere kendisinin bir “dokunulmazlık haklarına sahip bir büyükelçi” olduğunu söyledi ve bu iddiada ısrarcı oldu.

Daha sonra polisten yapılan açıklamada şöyle dendi:

“Videoda gösterilen kadın sürücü, trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle polis ekiplerimiz tarafından durduruldu. Daha sonra dokunulmazlığı olduğunu belirtti. Memurların emirlerine uymayı defalarca reddetti ve kelepçelendi. Daha detaylı inceleme sonucunda araca yapıştırılan diplomatik etiketin sahte olduğu belirlendi ve kadın sürücü, sahte etiketle araç kullandığı gerekçesiyle tutuklandı.”

103 yaşındaki kadın trafiği altüst etti

İtalya’da yaşından ötürü ehliyetinin süresi dolmasına rağmen 14 Mart tarihinde direksiyon başına geçen “Giose” lakaplı 103 yaşındaki Giuseppina Molinari isimli kadın trafiği birbirine kattı. Polis çevirmesine takılan kadına para cezası verildi.

Bölge gazetesi La Nuova Ferrara’ya konuşan maceraperest kadın “Kendime bir motosiklet alacağım. Arkadaşlarımın yanına bu şekilde giderim artık” dedi.

Ferrara Belediye Başkanı Alan Fabbri ise “Ben Giose’ye ceza yerine madalya verilmesini beklerdim. İlerleyen yaşına rağmen bu kadar güçlü olması çok zor. Bu durumu bana kendi yaşlılığım için umut veriyor” diye konuştu.

Çocuk katliam yaptı, anne-babası da mahkum oldu

ABD’de bir mahkeme, okulda katliam yapan çocuğun anne ve babasını da suçtan sorumlu görüp mahkum etti. (Olaya ilişkin detaylı haberimiz için tıklayın.)

15 yaşındaki Ethan Crumbley 30 Ocak 2021 tarihinde ABD’nin Michigan eyaletindeki Oxford Lisesi’ne silahla saldırarak dört okul arkadaşının ölümüne sebep olmuş, altı öğrenciyi ve bir öğretmeni yaralamıştı. Şimdi birinci derece cinayet ve terörizm suçlarından müebbet hapisle cezaevinde yatıyor.

Michigan’daki mahkeme 6 Şubat’ta Ethan’ın 45 yaşındaki annesi Jennifer Crumbley’yi “olaydaki ihmalinden ve sorumluluğundan dolayı” kasıtsız adam öldürmekten suçlu buldu. Böylece ABD’de ilk kez bir ebeveyn, çocuğunun yaptığı silahlı kitlesel saldırı nedeniyle ceza aldı.

Baba James Crumbley de aynı suçtan ayrı bir davada yargılanıyordu. 5 Mart’ta başlayan davada dün karar verildi, baba James Crumbley, tıpkı anne gibi “kasıtsız adam öldürmekten” dört kez suçlu bulundu. 15 yıla mahkum olan çift 9 Nisan günü sabah 9’da hapse girecek.

Polislerin hırsızlara karşı önerisi dalga konusu oldu

Kanada’nın Toronto kentinde ev ve otomobil hırsızlıkları artış gösterince geçen ay Etobicoke bölgesinde güvenlik toplantısı yapılmıştı. Oturumda konuşan polis Marco Ricciardi bölge halkının evlerini hedef alan hırsızlardan kaçınmaları için araba anahtarlarını hırsızların bulabileceği bir yere koymalarını önerdiği ortaya çıktı.

Ricciardi konuşmasında şöyle demiş: “Kendi evinizde saldırıya uğramak istemiyorsanız anahtarlarınızı evin ön kapısında bırakın çünkü otomobilinizi çalmak için evinize giriyorlar, başka bir talepleri yok. Çoğu hırsızda gerçek silah var ve mermileri dolu. Bu oyuncak işi değil.”

Sözlerin sosyal medyada yayılmasıyla polisin isteği alay konusu oldu. Birçok kullanıcı bu öneriyle dalga geçerken bir Kanadalı “Evlerinize hırsız girmemesi için otomobillerinizin daha rahat çalınmasını sağlayabilir misiniz? Teşekkürler” dedi. Başka bir kullanıcı da “İsterseniz anahtarı otomobilin üzerinde bırakalım” diye yazdı.

16 milyon liraya uzayda yemek keyfi

Uzayda yemek yemek mi istiyorsunuz? İlk lüks uzay turizmi şirketlerinden biri olan SpaceVIP, Michelin yıldızlı Danimarkalı şef Rasmus Munk ile uzayda lüks bir yemek masası deneyimine ev sahipliği yapacak.

Sadece altı kişinin katılacağı özel yemeğin fiyatının kişi başı 495 bin dolar (yaklaşık 16 milyon Türk Lirası) olacağı açıklandı.

ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden seneye kalkması planlanan Neptün, aynı zamanda dünyanın ilk sıfır karbon emisyonlu uzay gemisi olarak biliniyor.

Antarktika’da kuş gribi vakaları artıyor: Penguenler muzdarip

Bilim insanları Antarktika’daki penguen kolonilerinin kalabalık yapısı ve göç hareketlerinin kuş gribi virüsünün yayılmasını artırabileceğini söylüyor.

2023 sonu ve 2024 başında bölgeye giderek araştırmalar yapan Şili Papalık Katolik Üniversitesi’nden araştırmacı Fabiola Leon’a göre bu “çok endişe verici” bir risk. Leon “İmparator penguenler ve diğer kuşlar gibi nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan birçok tür var” dedi.

Pozitif vakaların dokuz Adelie pengueni ve bir Antarktika karabatağında görüldüğünü söyleyen Leon “Bu durum, çeşitli kuş kolonileri arasında hastalığın bulaşma oranını artırabilir. Bu çok yüksek ihtimal” diye ekledi.

Yasak bölgede yürüyen ‘James Bond’a para cezası

“James Bond” film serisiyle dünya çapında üne kavuşan ABD’li aktör Pierce Brosnan ülkesindeki Yellowstone Ulusal Parkı’nda yasak kaplıca bölgesinde yürüdüğü için ceza aldı.

Mahkemede suçunu kabul eden 70 yaşındaki aktöre 500 dolar para cezası verilirken “Yellowstone Forever” adlı yardım kuruluşuna bin dolar bağışlamasına hükmedildi.

Greta Thunberg yine ‘Kalk yerine yat’ der gibi taşındı

İklim aktivisti Greta Thunberg’in bu seferki protesto adresi İsveç parlamentosu oldu. Parlamento önünde yanındaki aktivistlerle birlikte 3 gün boyunca protesto gösterisi düzenleyen dünyaca ünlü aktivist Thunberg yine polisler tarafından ilginç bir şekilde polis arabasına götürüldü.

Daha önce de benzer şekillerde gözaltına alınan Thunberg’i 12 Mart’ta polislerin yine adeta “Kızım, kalk yerine yat” der gibi taşıdığı görüldü.

Bunu da yaşamadık demeyiz: 'Uçakta seks' turizmine yoğun ilgiBunu da yaşamadık demeyiz: ‘Uçakta seks’ turizmine yoğun ilgi

Bunu da yaşamadık demeyiz: Makinist freni çekmeyi unuttu, koca yük treni kendi başına 100 km yol gittiBunu da yaşamadık demeyiz: Makinist freni çekmeyi unuttu, koca yük treni kendi başına 100 km yol gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.