Hazine’nin başındaki ilk kadın Aysel Öymen son yolculuğuna uğurlandı

Hazine'nin başındaki ilk kadın Aysel Öymen pazartesi günü yaşamını yitirdi. Öymen için Teşvikiye Camisi'nde tören düzenlendi ve Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Gündem 25 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Aysel Öymen için Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Aysel Öymen Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü’ydü ve birçok diplomatik görevde bulunmuştu. 1928 yılında doğan Aysel Öymen, 1956 yılında eski CHP Genel Başkanı ve gazeteci Altan Öymen’le hayatını birleştirdi. Çiftin hikayesiyse Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde başlamıştı.

‘Adını yanlış bildiğim adama aşık oldum’

Aysel Öymen aşklarının başlangıcını şu sözlerle anlatıyordu:

“Altan gazeteci olduğu için okula çok seyrek geliyordu. Tanışıyorduk ama samimi değildik. Mülkiye’de derslerde sıra kapışılırdı. Ben bir gün derse geç kaldım ve arkalarda bir sıraya oturmak zorunda kaldım. Yanım boştu. Altan sınıfa girdi. Ben de ‘Ayhan burası boş’ dedim. Adının Ayhan olduğunu sanıyordum çünkü. Adını yanlış bildiğim adama aşık oldum kısacası…”

Aysel Öymen ve Altan Öymen 68 yıldır evlilerdi.

Yaşama veda etti

Aysel Öymen bir süredir Ankara’da bir hastanede tedavi görüyordu ve 96 yaşındayken geçen pazartesi günü yaşama veda etti. Öymen’in cenazesi, Teşvikiye Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene basın ve siyaset dünyasından çok sayıda insan katıldı. Altan Öymen ve Aysel Öymen’in çocukları Aslı Öymen ile Murat Öymen taziyeleri kabul etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı cenaze töreninde, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ön sırada saf tuttu. Aysel Öymen, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Altan Öymen’in eşi Aysel Öymen hayatını kaybettiAltan Öymen’in eşi Aysel Öymen hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.