HDP’li Patnos Belediyesi Eş Başkanları gözaltına alındı

Ağrı'nın Patnos ilçe Belediye Başkanı Emrah Kılıç ve Eş Başkan Müşerref Geçer ile birlikte toplam 5 kişi gözaltına alındı. Operasyon Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Gündem 10 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında dört ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda Patnos Belediye Başkanı HDP’li Emrah Kılıç, Eş Başkan Müşerref Geçer, Patnos Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Uğur Laçin, elektrik teknisyeni R.D. ile özel şirket çalışanı E.Y. gözaltına alındı.

Soruşturmanın içeriğine yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

HDP yardım merkezine kayyım iddiası HDP yardım merkezine kayyım iddiası 

Mart 2019 seçimlerinde HDP; 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde belediyesi olmak üzere toplamda 65 belediyenin başkanlığını kazanmıştı. Şu anda ise HDP’nin sadece 6 belediyesi kaldı.

Kayyum atanan belediyelerin meclisi de feshedildiği için 31 Mart Seçimlerinde seçilen 807’si HDP’li toplam 1.139 meclis üyesinin üyeliği de feshedildi.

31 Mart 2019 tarihinde seçilen ve HDP’nin elinde kalan altı belediyesi ise şunlar:

Şırnak Silopi Belediyesi, Şırnak Balveren Belde Belediyesi, Diyarbakır Çınar Belediyesi, Erzurum Karaçoban Belediyesi, Ağrı Patnos Belediyesi, Adıyaman Kömür Belde Belediyesi

AB’den Türkiye’ye: HDP’ye yönelik baskıdan endişeliyizAB’den Türkiye’ye: HDP’ye yönelik baskıdan endişeliyiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.