Ev kadınlarının 100 milyon lirasını çarpan şebeke

'Evde ek iş' ve 'Evde paketleme işi' ilanları ile ev kadınlarını kandıran dolandırıcılar Türkiye çapında 1000 kişinin 100 milyon lirasını çaldı. Dolandırıcılık çetesine İzmir merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonlarda 64 kişi yakalandı.

Gündem 8 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Şebeke ev kadınlarının 100 milyon lirasını çarptı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen ‘nitelikli dolandırıcılık’ soruşturmasında büyük bir operasyon yapıldı.
Şüphelilerin sosyal medya ve internet siteleri üzerinden “evde ek iş, evde paketleme işi” ilanları vererek kapora, sigorta, veri ücreti gibi çeşitli isimler adı altında para talep ettiği belirlendi.

Şüphelilerin işlemlerin legal olduğuna inandırmak için sahte olarak düzenledikleri resmi kurum logolu belgeleri ve sahte şirket isimlerini dolandırıcılık eylemlerinde kullandığı ve bu eylemlerde hedef kitle olarak genellikle ev kadınlarını seçtikleri tespit edildi.

Bu yöntemle İzmir’de 17 kişiyi toplam 1 milyon 250 bin TL, Türkiye genelinde ise yaklaşık bin kişiyi toplam 100 milyon TL dolandırdıkları anlaşıldı.

4 Haziranda İzmir başta olmak üzere Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Mersin, Osmaniye ve Samsun illerinde eş zamanlı yapılan “Paket” operasyonunda hedef 70 şüpheliden 64’ü gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çok sayıda dijital materyal ve suç unsuru ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler bu sabah adliyeye sevk edildi. Diğer 6 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Günün dolandırıcılık vakası: 'Mutlu sonla biten masaj' ilanına kandı, 220 bin lirasını kaptırdıGünün dolandırıcılık vakası: ‘Mutlu sonla biten masaj’ ilanına kandı, 220 bin lirasını kaptırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.