Bir kadının taciz ettiği kadın ‘Beni koruyan yasa yok’ diye isyan etti; peki neden?

Antalya’da iki çocuk annesi Zeliha Çelik, 30 yaşındaki B.Ö. adlı kadının kendisine tacizde bulunduğunu fakat yasaların kendisini koruyamadığı söyleyerek isyan etti. Hukukçu Ruşen Gültekin, kafaları karıştıran olaydaki failin işlediği suçları 10Haber’e anlattı.

Gündem 7 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Antalya Manavgat’da iki çocuk annesi Zeliha Çelik, yaklaşık bir yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştığı ve daha sonra arkadaş olduğu 30 yaşındaki B.Ö. adlı kadının kendisine aşık olduğunu belirterek tacizde bulunduğunu söyledi.

Çelik, “Son altı aydır beni sevdiğini söyleyerek, cinsel tacizde bulunmaya başladı. Polise şikayetçi oldum, yine şikayetçi oldum birkaç kere şikayetçi olmama rağmen serbest bırakılıyor. Hiçbir şekilde hiçbir şey yapamıyorum. Bugün şikayet ediyorum, 4-5 saat sonra bırakılıyor yine benim dükkanıma geliyor ve dediği şey şu; ‘ya sen öleceksin, ya ben öleceğim’. Yasada beni koruyacak hiçbir şey yok” dedi.

'MİT' yalanıyla çocuk istismarı soruşturmasında iki ihraç‘MİT’ yalanıyla çocuk istismarı soruşturmasında iki ihraç

Çelik’in “Yasada beni koruyacak hiçbir şey” cümlesi, aynı cinsiyette olan kişiler arasındaki cinsel suçların tespiti konusunda kafa karışıklığı yarattı.

Emekli yargıç ve avukat Ruşen Gültekin, 10Haber’e konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Türk Ceza Kanunu’ndaki cinsel taciz ve saldırı suçları arasındaki farka dikkat çekerek “Eğer fiziksel bir temas varsa cinsel saldırı yoksa cinsel taciz olarak değerlendiriliyor. Fakat yasadaki ‘organ sokma’ tanımı, kadın kadına olaylarda boşluk yaratıyor” dedi.

Zeliha Çelik’in yaşadığı olayda, bir kadının ısrarlı takibe maruz kaldığını belirten Gültekin, “Bu madde yeni bir madde. Dijital ortamdan atılan mesajlarla bu suç işlenebiliyor. 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olan bir suç” diye konuştu.

Ayrıca Zeliha Çelik’in “Ya sen öleceksin, ya ben öleceğim” diye tehdit edilmesinin de suç oluşturduğunu aktaran Gültekin, şartlı tehdit suçunun da işlendiğini söyledi. Gültekin’e göre bu olayda, tehdit, hakaret ve ısrarlı takip suçları bulunuyor. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.