Hemşirenin hastaneye çağırdığı arkadaşları sağlıkçıları dövdü

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meslektaşlarıyla tartışan hemşire T.B.'nin çağırdığı sekiz kişi beş sağlık çalışanını dövdü. Olayla ilgili gözaltına alınan dokuz şüpheliden beşi tutuklandı, T.B. ile üç kişi ise adli kontrolle serbest kaldı.

Gündem 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde görevli hemşire T.B. isimli kadın ile aynı bölümde çalışan meslektaşları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından iddiaya göre T.B. meslektaşlarını tehdit edip Batman’dan çağırdığı arkadaş grubunu yangın merdiveni ve şifreli kapılardan kendi giriş kartını okutarak geçirip hastaneye aldı. Yoğun bakım servisi önüne gelen sekiz şüpheli T.B.’nin tartıştığı meslektaşlarından S.K., D.Ç., İ.K., A.Ç. ve M.H.K.’yi dövüp yaraladı. Yaralılardan M.H.K.’nin hastanede tedavisi sürerken diğerleri müdahalelerinin ardından darp raporu alıp şüpheliler hakkında şikayetçi oldu.

Olayla ilgili polis ekipleri hemşire T.B. ile sekiz arkadaşını gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden beşi tutuklandı. Hemşire T.B. ile birlikte dört şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hastane yönetimi hemşire T.B. hakkında idari soruşturma başlattı.

‘Sağlıkçılara geçmiş olsun ziyareti’

Sağlık-Sen Mardin Şube Başkanı Abdullah Saruhan hastanede dövülen sağlık çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ ziyareti yaptı. Saldırıyı kınayan Saruhan “Yoğun bakım servisini basarak o an hastanedeki hastaların can sağlığını da yok sayan, sağlık personeline öldüresiye saldıranları şiddetle kınıyor, bu yaptıklarının cezasız kalmamasını diliyoruz. Gecesini gündüzüne katıp çalışan, hizmet veren fedakar sağlık çalışanları takdir edilecekleri yerde şiddete maruz kalmaktadır. Şiddetin önüne geçmek için caydırıcı tedbirlerin alınması şart. Şiddet uygulayanların medya yoluyla teşhir edilmesi, hukuksal cezai işlem yapılması ve bu kişilerin belirli bir süreyle sağlık hizmetlerinden paralı faydalanması gibi önlemler caydırıcı olacaktır. Bu saldırıyı ve bundan önceki bütün saldırıları gerçekleştirenleri kınıyoruz” diye konuştu.

Doktora penis tazminatı davası: ‘Büyütecekti, küçülttü’Doktora penis tazminatı davası: ‘Büyütecekti, küçülttü’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.