Neler oluyor? Üç günde beş kadın cinayeti, bir şüpheli ölüm

Türkiye'nin dört bir yanından kadın cinayeti haberi gelmeye devam ediyor. Son üç günde beş farklı şehirde beş kadın öldürüldü. Hepsinin katili de en yakınındaki erkekler.

Gündem 8 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Kadın cinayetleri protestosu.

Adana’da yaşayan 61 yaşındaki İhsan Uğurlu, 40 yaşındaki eşi Saniye Arslan’dan boşanmıştı. Saniye Arslan hemşireydi ve her gün olduğu gibi dün de sabah saatlerinde yine evinden çıktı ve Yüreğir ilçesi Dadaloğlu Mahallesi’ndeki otoparkta park halindeki arabasına yöneldi. Bu sırada eski eşi arkasında onu takip ediyordu, fark edemedi.

Kadın arabasına bindiğinde İhsan Uğurlu da hemen ön sağ koltuğa oturdu. Bir süre konuşan ikili kavga etmeye başladı. İhsan Uğurlu’nun yanında silah vardı ve kavga sırasında bunu eski eşine doğrultup kadını kafasından vurdu. Sonra aynı tabancayla intihar etti.

Apartmanda yaşayanların haber vermesiyle adrese gelen sağlık ekibi Arslan ile Uğurlu’nun öldüğünü belirledi. İlk eşinden iki çocuğu olduğu öğrenilen Saniye Arslan’ın yakınları da alana geldiğinde fenalık geçirdi. Olay yeri inceleme ekibinin çalışmasının ardından cenazeler, Adana Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Hemşire Saniye Arslan, onu öldüren eski eşi İhsan Uğurlu.

Konya’da da kadın cinayeti

Konya’da da üç gün önce bir çocuk annesi 42 yaşındaki Hediye Kocatürk evinde tabancayla vurulmuş halde ölü bulunmuştu. Onu bulan polislerdi çünkü 112 Acil Çağrı Merkezi’ne Hediye Kocatürk’ün evde kanlar içinde olduğu ve intihar etmiş olabileceği söylenmişti. Polis ve sağlık ekipleri de gittiği evde Hediye’nin başından ve göğsünden tabancayla vurulduğunu ve öldüğünü belirlemişti.

Eşi 47 yaşındaki Emin Kocatürk sorgulanmıştı. Emin Kocatürk her konuşmasında çelişkili ifadeler veriyordu. Emin Kocatürk, olay saatinde evde olmadığını, yanında çalıştırdığı işçileri evlerine bıraktığını, eve döndüğünde eşini kanlar içinde bulduğunu söylemişti. Bunun üzerine aynı iş yerinde çalıştığı beş Afganistanlı gözaltına alındı. İfadelerinin ardından Emin Kocatürk ile aynı yaylada çalışan 5 Afgan, adliyeye sevk edildi. Emin Kocatürk tutuklanırken, 5 Afgan yurt dışı çıkış yasağı konulup, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan polisin topladığı deliller ve tabancanın balistik incelemeleri de adli tıp kurumuna gönderildi.

Aydın’da da bir kadını eşi öldürdü

Aydın’ın Efeler ilçesinde saat 20.00 sıralarında Cuma Mahallesi’nde yaşayan M.T. ile eşi N. T. arasında 4 ay önce taşındıkları evde, bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. 15 yıllık evli ve 14 yaşındaki bir kız çocukları olan çiftin arasındaki tartışma şiddetlendi ve kavgaya dönüştü. M.T, eşi N.T.’yi dövdü. Kadın ağır darbelerle hareketsiz kalırken, erkek olay yerinden kaçtı. Çiftin evinden gelen sesleri duyan komşuları ise durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler girdikleri evde yaptıkları kontrolde kadının yaşamını yitirdiğini saptadı.

Kadının cenazesi, savcı ve polisin olay yerindeki incelemesinin ardından Aydın Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Polis, eşini döverek öldüren M.T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan ilk incelemeye göre, boyun ve yüz bölgesine çok sayıda darbe aldığı belirtildi.

Şanlıurfa’da bir kadın çocuğunun gözü önünde öldürüldü

Şanlıurfa’daki Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaşayan 29 yaşındaki Suriye uyruklu Nur Elsüleyman evde kanlar içinde bulundu. Onu bulan inşaatta çalışan eşiydi ve eve geldiğinde Nur’un boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığını gördü. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesiyle eve gelen sağlık ekipleri kadının öldüğünü belirledi. Nur’un 1 yaşındaki çocuğunun gözü önünde öldürüldüğü belirtildi ama henüz cinayetin nasıl işlendiği belli değil. Öte yandan kadının ölümüyle ilgili olarak aynı binada oturduğu ileri sürülen ve ismi açıklanmayan 1 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kadının cesedini denize attılar

Büyükçekmece’de balıkçılar denizde bir kadın cesedi buldu. Olay yerine gelen polisler kadının ayağına ağırlık bağlandığını ve halıya sarıldığını belirledi. Kadın 24 yaşındaki Sedef Güler’di ve ailesi kayıp ihbarı yapmıştı. Alınan bilgilerle birlikte kameralar incelendi. Kadınla son görüşen şüpheli iki kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Tunceli’de şüpheli ölüm

Öğle saatlerinde Tunceli-Elazığ kara yolunun Sorpiyan mevkisinde F.Y. yönetimindeki minibüs, seyir halindeyken iddiaya göre yan koltukta oturan Yaren Y. araçtan düştü. F.Y. kanlar içindeki Yaren Y.’yi alarak Tunceli Devlet Hastanesi’ne doğru yola çıktı. Şehir merkezine gelen F.Y., yolu bulamayınca kırmızı ışıkta gördüğü taksiye binip kendilerini hastaneye götürmesini istedi. Taksiyle hastaneye getirilen Yaren Y. hayatını kaybetti. Yaren Y.’nin cansız bedeni otopsi için hastane morguna kaldırılırken, F.Y. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olayın yaşandığı yerde inceleme yapılırken, minibüs bırakıldığı yerden alınarak emniyete götürüldü. Araçta inceleme yapılırken çiftin Kahramanmaraş’tan Tunceli ve çevre illere halı satmaya geldikleri, bir süre önce ayrılıp tekrar birlikte yaşamaya başladıkları öğrenildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davasında kararKadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu davasında karar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.