Hilafet çağrısı, Cumhuriyet’e hakaret: Gözaltına alındı

Kocaeli'de yaşayan Orçun Maviş, sosyal medya hesabından 29 Ekim'de hilafet çağrısı yaptı. Ayrıca Cumhuriyet'e de batıl sistem diyen şüpheli gözaltına alındı ve mahkemede serbest bırakıldı.

Gündem 2 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Kocaeli’de yaşayan Orçun Maviş mayıs ayında sokakta yaşayan bir köpeğin oğlunu ısırdığını, bu yüzden beş köpeği öldürdüğünü söylemişti. Hayvanseverler şikayetçi olmuş, Maviş hakkında ‘hayvanı kasten öldürme’ suçlaması ile Kocaeli 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Bu isim yine sosyal medya gündeminde. Çünkü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tüm ülke 100. yılı coşkuyla kutlarken o “Hilafet geri gelmeli. 100’üncü yılı kutlanacak batıl sistem benim için hiçbir anlam ve değer ifade etmiyor. Allah’ın sözünün üstüne söz söyleyen tüm sistem ve liderleri reddediyorum” dedi. Şikayet üzerine gözaltına alınan Orçun Maviş, emniyetteki işlemlerinin ardından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hayvancılar kuraklığa karşı az su tüketen yem bitkisi istiyorHayvancılar kuraklığa karşı az su tüketen yem bitkisi istiyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.