Kendini eve kilitleyen hırsız kaçmayı başardı

Avcılar’da kentsel dönüşüm için yıkılacak binaya hırsız girdi. Binadakiler hırsızı fark edip polis çağırdı. Evden çıkamayan hırsız kapı kilidini bozup kendisini içeri kilitledi. Kapı kesilerek açılmaya çalışılırken de havalandırmadan kaçtı.

Gündem 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Avcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak kısmen boşaltılan binada bir daireye giren hırsız apartmandakiler tarafından fark edildi. Polisin gelmesiyle evden çıkamayan hırsız kapı kilidini bozdu. Hırsızın itfaiye ekipleri kilitli kapıyı açmaya çalışırken havalandırma boşluğundan kaçtığı ortaya çıktı.

Merkez Mahallesi’ndeki Rıfat Sokak’ta kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan altı katlı binanın en üst katında oturan Koray Avuç’un değerli eşyalarını alarak kısmen boşalttığı evine giren şüpheli apartman sakinleri tarafından fark edildi.

Çocuğu hırsızlıktan depoya kapatan iki kişi adli kontrolle serbestÇocuğu hırsızlıktan depoya kapatan iki kişi adli kontrolle serbest

Kimliği belirsiz kişinin apartmandakilere evi kiraladığını söylemesi üzerine şüphelenen komşular durumu Koray Avuç’a bildirdi. Evini kimseye kiralamadığını belirten Koray Avuç dairesine gelirken yolda polisi aradı, evinde hırsız olduğunu ihbar etti. Polisin geldiğini gören şüpheli onların içeri girmesini engellemek için eline geçirdiği aletle vurarak kapı kilidini bozdu.

Polisin çağırdığı çilingir bozulan kilidi açamadı. Bunun üzerine itfaiye çağrıldı. İtfaiye ekibi balyoz darbeleri ve levyelerle çelik kapıyı açmaya çalıştı. Çabalar sonuç vermeyince kapı motorlu testere getirilerek kesildi. Yaklaşık bir saat süren çabaların ardından kapının ortasında bir kişinin geçebileceği delik açıldı.

İçeri giren polisler evde kimseyi bulamadı. Polis şüphelinin havalandırma boşluğundan alttaki boş dairelerden birine indiğini, oradan da kaçtığını tespit etti.

Ev sahibi Koray Avuç “Komşular bu kişi ile diyaloğa geçiyor. Evi Ahmet isimli birinden kiraladığını söylüyor. Komşular haber verince hemen geldim. Eşim de polisi arıyor. Kapıyı zorla açtılar. Buradaki birkaç parça eşyayı daha alıp gideceğim” dedi.

Yavuz hırsız: Ev sahibini dışarı atıp kapıyı kilitlediYavuz hırsız: Ev sahibini dışarı atıp kapıyı kilitledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.