HSK müfettişleriyle poz vermişti: Adliyede cephaneliğini sergileyen hakim görevden alındı

Adliyede cephaneliğinin önünde poz veren İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur hakkında soruşturma başlatıldı. Tabur'un görevden alındığı belirtildi.

Gündem 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İzmir Adliyesi’ndeki dinlenme odasında cephaneliğini sergileyen İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur hakkında soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve Tabur’un görevden alındığını duyurdu.

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur’un İzmir Adliyesi’nde bulunan dinlenme odasında cephaneliğini sergilediği ortaya çıkmıştı.

Birgün yazarı Timur Soykan Tabur’un duvara dizdiği silahlarının önünde Hakimler Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı ve yardımcılarıyla poz verdiği fotoğrafı köşesinde paylaşmıştı.

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri Yiğit, HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Şirin Işık ve Murat Gülaç’ın fotoğrafta yer aldığı görülmüştü.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yaptıktan sonra 2016 Haziran ayında İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atanan Tabur Türkiye ile ABD arasında diplomatik krize dönüşen Rahip Andrew Graig Brunson Davası’nda da yer almıştı. Brunson dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözlerinden sonra tahliye edilmişti.

Görevden alındı, hakkında soruşturma başlatıldı

Porsche Taycan otomobil kullanan ve gösterişli makam odası bulunan Tabur hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklama yaptı.

Tunç X hesabından Tabur’un İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı’ndaki görevine son verildiğini duyurdu.

Hakim Tabur hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Tunç şöyle dedi:

“Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar.

Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır.”

Adaletin fotoğrafı bu mudur! Yer adliye, konum hakimin odası, konuklar HSK müfettişleri, fonda silahlarAdaletin fotoğrafı bu mudur! Yer adliye, konum hakimin odası, konuklar HSK müfettişleri, fonda silahlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.