Hukuk bürosunu kana bulayan muhtardan ‘vücuduma güç girdi’ savunması

Kartal'daki hukuk bürosunda 4 akrabasını öldüren muhtar son savunmasını yaptı. Suçunu itiraf eden ve beraatini isteyen muhtarın kontrolün kendinde olmadığına dair savunması mahkeme heyetinin verdiği 4 kez ağırlaştırılmış müebbetle son buldu.

Gündem 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul’un Kartal ilçesindeki bir hukuk bürosu 2 yıl önce kana bulandı. 4 kişinin öldüğü, 1 kişinin de ağır yaralandığı cinayetin failinin ise muhtar Ahmet Salih Belginer olduğu ortaya çıktı. Miras anlaşmazlığından çıkan olay, 2 bin dönümlük araziyi paylaşamayan akrabaların hukuk bürosunda buluşması ve uzlaşmanın sağlanamaması üzerine yaşanmıştı.

Akrabaları olan 58 yaşındaki Haluk Onat, 54 yaşındaki Kebire Esra Aymutlu, 26 yaşındaki görme engelli Ayşe Ece Aymutlu ve 63 yaşındaki Ahmet Nuri Onat’ı öldüren Ahmet Salih Belginer olayın ardından tutuklanmıştı. Kasten öldürme suçundan yargılanan muhtarın, Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına katliamdan yaralı kurtulan Arzum Onat da katıldı.

Beraatini istedi

Bir önceki celsede hakkında 4 kez müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istenen muhtar, son savunmasını yaptı. “Böyle bir olay yaşadığım için çok üzgünüm. Benim üzerime çok geldiler. Olay öncesi vücuduma bir güç girdi. Ne yaptığımı fark edemedim ve anlayamadım. Kontrol bende değildi” diyen Ahmet Salih Belginer, beraatini ve tahliyesini istedi.

Muhtarın talebini reddeden mahkeme heyeti, sanığı ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan da 14 yıl hapis cezasına çarptırdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.