Hürriyet yazarından yargıdaki Hakyolcu, Nurcu ve Menzilcilere: FETÖ’cülere beraat veriyorlar

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener "yargı içindeki Hakyolcu, Menzilci ve nurcuların FETÖ'cüler hakkında beraat kararı verdiğini" yazdı.

Gündem 19 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

FETÖ suçlamasıyla atılan 435 hakim ve savcı hakkında Danıştay 5. Daire’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının yankıları devam ediyor. Danıştay’ın aldığı karara ilk tepki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Erdoğan “Danıştay’ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak bunda da sessiz kalamayız. Ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu kararları da hazmedemiyorum” demişti.
Bu açıklamadan sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu kişiler hakkında HSK’nın yeniden inceleme başlattığını duyurdu. İsmail Saymaz’a konuşan bir Danıştay üyesi ise “Habercilik sınırlarını aşan ve yargıyı baskı altına almaya çalışan haberlere yer verildiğini” söyledi.

Şener’den yargıdaki cemaatlere sert yazı

Bugün ise Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener bu konuda sert bir yazı kaleme aldı. FETÖ’cülerin yargı içindeki Hakyolcu, Nurcu ve Menzilci gruplara yakınlaşıp haklarında beraat kararı aldırdıklarını belirterek “Örgüte yardım yataklık edene ‘örgüt üyeliğinden’, örgüt üyesine ‘örgüt yöneticiliğinden’ soruşturma ve dava açıldığında takipsizlik ve beraat veriliyor. İrtibat ve iltisak soruşturmalarda zaten dikkate alınmıyor. FETÖ borsası yanında geçmiş ilişkilere bağlı olarak şu an yargı içinde etkili olan Hakyolcu, Süleymancı, Nurcu-Okuyucu, Menzilci gibi gruplara yanaşıp takipsizlik ve beraat kararı çıkartanlardan bile söz ediliyor” diye yazdı.

Adalet Bakanı Tunç'tan Danıştay açıklaması: Dosyalar tek tek incelenecekAdalet Bakanı Tunç’tan Danıştay açıklaması: Dosyalar tek tek incelenecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.